Interview met Anne Tauber door Iris van der Pol

Onze eigen Iris van der Pol die inmiddels ook weer aan haar wedstrijd seizoen is begonnen had een leuk interview met Anne Tauber. Hieronder het resultaat van de inspanningen van Iris, een leuk kort interview over wat er momenteel speelt op wedstrijd gebied in het vrouwen mountainbiken. Heb je vragen aan Iris dan kun je die altijd stellen tijdens de wedstrijden.

 Foto via Anne Tauber

Super start

Voor Anne Tauber is het wedstrijdseizoen ook al weer begonnen, vorige maand heeft zij samen met haar wedstrijd partner Lisa Mitterbauer de Algarve Bike Challenge gereden in Portugal. Afgelopen weekend is Anne 2e geworden bij een wedstrijd in Langenlois, Oostenrijk. In deze wedstrijd reden meerdere grote toppers mee.

Neus op de feiten

Anne kijkt het meeste uit naar de Worldcups en het WK. Anne verteld: “Daar kan ik me meten met de besten van de wereld en word ik onwijs uitgedaagd” Natuurlijk kan je ook juist even met je neus op de feiten gedrukt worden als je een keer minder fit bent, maar dat maakt het juist zo mooi.

Top winter 

Eind oktober is Anne samen met de bond naar Barcelona gegaan voor een paar intensieve dagen met techniek trainingen. Ze heeft daar heel veel aan gehad en heeft deze leerpunten meegenomen de winter in en hier hard aan gewerkt. Naast het fietsen heeft Anne ook weer geschaatst. ‘’Dit om plezier te hebben, even wat anders te doen en ondertussen aan mijn uithouding vermogen werken. Aldus Anne.

Foto via Anne Tauber

Duidelijke doelen in je seizoen

De doelen die Anne zichzelf stelt zijn vooral om steeds beter mee te kunnen doen in de wedstrijden bij de Elite Dames. Daar moet ze zich uiteindelijk in de toekomst toch aan kunnen meten. De stap naar de top wil ze gaan verkleinen door nu alvast te ontdekken waar ze tijd op kan winnen en waar ze nog aan moet werken. Uiteraard staat er ook nog een WK bij de U23 op het programma, het lijkt haar prachtig om daar te kunnen rijden en mee te kunnen strijden voor het podium.

Een Olympische droom

Natuurlijk kijkt Anne ook op lange termijn naar de Olympische spelen van Tokyo. Ze wil zich hier echter niet blind op staren. “EK’s, WK’s en Worldcups zijn ook heel erg belangrijk! Anne vind dat een sporter in een proces zit waarbij je toewerkt naar het maximaal haalbare en dat het erg belangrijk is om ervan te genieten.

Anne ’s tips voor een fijne mountainbike beleving

Anne heeft ook nog wat tips voor de Nederlandse mountainbike dames, hier zet ze een aantal tips op een rijtje:

  1. Heb plezier in wat je doet, mountainbiken is eigenlijk een spelletje en dat kun je trainen.
  2. Techniek is belangrijk en als je kan spelen op de fiets zal je daar gemak van hebben tijdens de wedstrijden op lastige parcoursen.
  3. Wedstrijden in het buitenland om ervaring op te doen is erg belangrijk voor als je verder wil komen in de sport.