Iris van der Pol heeft de Zwartemeer cross gereden en start haar seizoen

Iris van der Pol heeft de Zwartemeer cross gereden en is op gang na haar rustperiode. Na een druk en leuk mountainbike seizoen was de broodnodige rust ingelast ook voor Offroadbikers.eu verslaggeefster Iris.

iris-zwartemeeriris-zand-zwartemeer

De Zwartemeer cross, een leuke nieuwe nationale cross op de kalender leek Iris een goed moment om weer eens te testen hoe het richting het nieuwe mountainbike seizoen gaat.

Met 0 graden op de thermometer gingen mijn vader en ik zondag richting de nationale cross in Zwartemeer, na 4 weekjes weer gestructureerd te hebben getraind en een redelijk lange rust periode achter de rug te hebben gehad ivm blessures had ik weinig verwachtingen.

Het was tijd om de ronde te gaan verkennen, niet een heel spannend rondje maar wel op sommige plekken wat glad. Vele rechte stukken waar het tempo flink omhoog ging in de wedstrijd. Zoals ik al had verwacht had ik behoorlijk wat moeite met de snelheid op die rechte stukken en probeerde ik het telkens goed te maken op de single tracks.

Halverwege de wedstrijd nog een kleine schuiver gemaakt wat mij toch zo’n 4 a 5 plekken kostte. In de laatste ronde nog wat goed gemaakt en ben ik geëindigd op een 20e plaats tussen de junioren, belofte en elite dames. Er is zeker nog werk aan de winkel voor het mountainbike seizoen maar gelukkig hebben we daar nog een aantal maandjes voor. De eerst volgende cross die ik zal rijden is in Vorden (28 december.)

De Zwartemeer cross is een nieuw evenement wat mede georganiseerd is door Jansen event en sportmanagement.

Fotocredits Anneke van Asselt