Is Haiming een voorbode van Albstadt voor Benelux mountainbikers

Tijdens de HC wedstrijd in Haiming werd er door Nederland en Belgié goed gepresteerd in de breedte. Bij de U23 waren opmerkelijke dingen waar te nemen. Niet altijd alles gaat zonder slag of stoot wat Arne Janssen heeft ondervonden. Met 4 bikers uit de U23 klasse aan de start is het resultaat niet direct om over te roepen, verdiep je jezelf in de tijden en de commentaren van de bikers dan echter wel.

 

Clement Horny staat het korstste in de daguitslag met een mooi resultaat en zijn 17e plaats, dat beloofd nog wat. Arne Janssens rijdt dan de eerste ronde in de start zijn ketting kapot, dient deze eerste te herstellen en vertrekt als allerlaatste in dit mooie veld. Dat hij een indrukwekkend ewedstrijd heeft gereden is te zeggen als je toch nog 20e kan worden. Ondertussen heb ik ook beelden gezien van Arne in actie en dat was echt top wat de jongeling liet zien. Niek Hoornsman rijdt zich naar een keurige 25e plaats, verbetering zou tot de mogelijkheden behoren. Paul Snip tenslotte heeft 4.5 ronden een erg goede wedstrijd gereden en vertelde ons dat het super ging. Na deze 4.5 ronden een dipje in zijn ritme en wat prijs moeten geven om op een 37e plaats te eindigen. Ook Paul kijkt uit naar Albstadt.

De vrouwen, tja wat moet je nu zeggen van die fantastische show van Anne Terpstra en Anne Tauber. Via de insta van Bart Brentjens hebben we het een en ander tussendoor mee gekregen en wat je dan ziet, zo verschrikkelijk mooi, Nederlandse vrouwen die een erg sterk internationaal veld aanvoeren. Dan bouwt de spanning zich op en maken ze zich los van de rest van het veld. Anne Terpstra op kop en 20 sec later Anne Tauber die een gat heeft geslagen met nummer 3. Nummer 1 en 2 in de wedstrijd, je zou voor minder al blij zijn en dit is gewoon geweldig. De stijgende lijn waarvan je hoopt dat die doorzet naar Albstadt. In de marge van deze wedstrijd is het de Belgische Githa Michiels die weer terug in compettie komt en erg tevreden is met haar resultaat. Haar 13e plaats in dit goede veld stemt tot tevredenheid en gaf haar een goed gevoel. Wat kleine verbeter puntjes dat wel maar daar werkt ze hard aan.

Emeline Detilleux op de 33e plaats en Hannah van Boven die met een 50e plaats de laatste Benelux biker is bij de vrouwen. Al met al zijn de resultaten super en met voorbeeldige uitslagen waar nog progressie in zit. De lijnen die uitgezet zijn leveren langzaam en stapje voor stapje rendement op.