Is Mathieu van der Poel het mirakel van seizoen 2017-2018 in de cross ?

Heel België is in rep en roer omdat hun grootste hedendaagse godenzoon van de cross niet kan winnen van een Nederlander. HHMMM de andere grootste godenzoon van de cross in de gestalte van Mathieu van der Poel is momenteel bijna onaantastbaar.

Woonachtig in België en ook daar op handen gedragen, Mathieu van der Poel laat er geen twijfel over bestaan wie momenteel de sterkste en beste crosser is. Wout van Aert is blij met zijn overwinning in Ardooie, mooie overwinning voor Wout maar de wereldtop ontbreekt verder. Drie Nederlanders maken hem momenteel het leven zuur, zegt dat wat over Wout of over de Nederlanders. Ligt er aan hoe je dat bekijkt, het seizoen is nog zo lang.

Waarom is Mathieu van der Poel momenteel zo sterk ? Is het dan toch dat vermaledijde mountainbiken wat hem een voorsprong geeft in de cross. Zelf geeft Mathieu aan sterker te zijn geworden, zeer geloofwaardig als je hem bezig hebt gezien in de XC wedstrijden. In de Worldcup van het mountainbiken treft Mathieu zijn gelijken, mondiaal gezien 10 x groter dan het crossen. Hier trekt hij zich aan op, zijn niveau gaat omhoog. Ruim anderhalf uur aan een hoog tempo technische parcoursen bedwingen is er toch goed voor. Heel de wereldtop die amechtig hijgend in Mathieu zijn wiel mee gaan in Albstadt. Ongelooflijk wat hij daar liet zien, met open mond hebben we allemaal staan kijken. Supertalent is hier als woord op van toepassing.

Als je dan terug gaat naar het mondiaal gezien kleine crossen is Wout van Aert het enige supertalent wat hij daar tegen komt. Alle andere rijders worden momenteel gedegradeerd tot figuranten. Strijden om de overige prijzen en 1 man is daar in 1 grote wedstrijd in geslaagd om Mathieu een overwinning af te snoepen. De man overigens die in Koksijde misschien wel wat laat zien wat de wereld gaat verbazen. Mathieu zal ook in Koksijde laten zien wat hij kan, technisch superieur talent wat schier onklopbaar lijkt, ook in het Belgische mulle zand. De krachtsverhoudingen gaan dit weekend andermaal op de schop, ik ben benieuwd wat de uitslag zal zijn in dit dubbele weekend. Mathieu, Wout en alle anderen in de cross, laat het maar zien wie er durft aan te vallen. De suprematie kan het hele seizoen nog duren, 1 kleine verzwakking betekend ook een afstraffing. De godenzonnen van de cross gaan er voor.