Januari is maand van de kampioenschappen

Traditie geeft in de 2e week van Januari al de eerste Nationale kampioenschappen veldrijden dit jaar in Rucphen. De jeugd kampioenschappen zijn 2 weken later in het Brabantse Moergestel.

Het NK in Rucphen wat verreden gaat worden op het bekende parcours aldaar, lichtelijk aangepast en garant voor spannende wedstrijden. Vooral de strijd bij de vrouwen zal veel aandacht trekken omdat het alles in zich heeft om een klein WK te worden. De Nederlandse vrouwen zijn Internationaal gezien de beste ter wereld in deze discipline, strijd is er genoeg met 5-6 kanshebbers voor de titel. Ook de moeite waard zijn diverse categorieën op de Zaterdag waar de sterren van weleer nog steeds mee strijden voor de titels.

Twee weken later op Zaterdag 25 Januari is de beurt aan Moergestel waar het NK Jeugd plaatsvind. In 7 categorieën vinden hier de wedstrijden plaats tussen de kampioenen van de toekomst. Bij de jeugd is in de eerste 3-4 categorieën vaak bepalend wie het meeste traint en talent nog een klein beetje ondergeschikt. Bij de oudere categorieën komt het talent al om de hoek kijken, hoe behendig ze zijn met de fiets, tactisch begint het al een beetje te komen. Snelheid, kracht, inzicht, techniek dat zijn een beetje de steekwoorden voor werkelijk schitterende wedstrijden.

Wij zouden bijna zeggen, vereer beide kampioenschappen met een bezoekje, ze zijn het meer dan waard en je ziet wielersport in optima forma.

In Rucphen Zaterdag 11 en zondag 12 januari 2020 locatie De Baanvelden

In Moergestel Zaterdag 25 Januari Zandstraat Moergestel
Gemeente Oisterwijk