Jasper Ockeloen en zijn American Eagle onklopbaar tijdens NK Beachrace in Castricum

Jasper Ockeloen heeft in Castricum de Nederlandse titel gepakt tijdens het NK Strandrace. Robbert de Nijs wordt tweede en Ronan van Zandbeek derde.

Een wedstrijd waar gelopen wordt in de start, 50 meter rul zand en dan pas harder strand, ja dan ga je lopen de eerste meters. De eerste ronde een omvangrijke groep die doorkomt met alle favorieten aan boord. De tweede ronde zijn het Jasper Ockeloen en Robbert de Nijs die het hazepad hebben gekozen. In de achtergrond een amechtig hijgende groep die met lede ogen moet toezien hoe de kop steeds verder weg loopt. Ronan van Zandbeek en Richard Janssen hebben het klaar gekregen om voor plaats 3 en 4 te strijden achter de kop maar voor de grotere groep uit. De wdestrijd lijkt echt in de laatste ronde beslist te worden. Jasper en Robbert en even later Ronan en Richard die elkaar geen duimbreed toegeven. Net voor het laatste keerpunt is Robbert de Nijs er aan voor de moeite en gaat Jasper Ockeloen solo de Nederlandse driekleur ophalen. Robbert de Nijs tweede. In de achtergrond is Ronan van Zandbeek er in geslaagd Richard Janssen af te schudden en Ronan eist de derde plaats op. Richard Janssen neemt dan de meest ondankbare plaats in en wordt vierde.

Een punt van zware discussie bij veel volgers waren de strobalen in de afdaling van het duin richting de finish. Wij zijn er tijdens de wedstrijd wezen kijken en er zijn bikers die er veel moeite mee hebben maar er zijn er ook velen die er gewoon over heen springen. Wij laten het aan anderen over om er over te oordelen maar zeggen er wel bij dat het parcours voor iedereen hetzelfde is. Een biker zijn technische kwaliteiten bepalen of hij of zij er overheen springt of loopt.