Jasper Ockeloen nieuwe Marathon kampioen van Nederland

Jasper Ockeloen, de nieuwe marathon kampioen van Nederland. Marco Minnaard tweede en Rudi van Houts derde.

In een harde zeer snelle editie van de Bart Brentjens Classic is het uiteindelijk Jasper Ockeloen die het lukt om Marco Minnaard met 7 seconden verschil te kloppen. Een sprint met twee werd het nog net niet maar veel verschil was er niet. Rudi van Houts werd wederom geplaagd door pech in de laatste kilometers en diende nog af te rekenen met een afgelopen ketting. Dit alles op een magere 12 seconden van Marco Minnaard.

WP_20161009_035[1]

Het verloop van de wedstrijd was door verschillende snelle wegrenners anders dan menigeen gehoopt had. Bram Tankink die een mountainbike verleden heeft liet er op een bepaald moment geen gras over groeien en trok het gas ver open. Ook Bert Jan Lindeman, Jasper Ockeloen en Marco Minnaard hielden het tempo strak en benauwend hoog. De wedstrijd werd gekenmerkt door zeer veel lekke banden waardoor her en der wel favorieten uit de strijd vielen. Na halfweg wedstrijd dan toch een afsplitsing van 6 met OA Becking, van Houts, Scheire, Minnaard, Tankink en Ockeloen.

WP_20161009_034[1]

Na veel schermutselingen op de snelle laatste 40 km van het parcours werd wel duidelijk dat de winnaar uit deze groep moest komen. Tankink had het al eens geprobeerd en een groepje met drie maakt de afscheiding. Jasper Ockeloen, Marco Minnaard die het tempo verschroeiend hoog houden. Rudi van Houts met Hans Becking in zijn rug zit in een zetel. Rudi die in de laatste kilometers nog weg rijd van Minnaard en Ockeloen maar dan alsnog met pech af moet rekenen. Rudi moet zijn ketting er op leggen en verliest kostbare seconden, wordt bijgehaald en op een hele kleine achterstand gezet. Jasper Ockeloen die het haalt voor Marco Minnaard en Rudi van Houts.

WP_20161009_033[1]

Hans Becking wordt vierde, Ruben Scheire vijfde. Robbert de Nijs kan heel tevreden afsluiten op een zesde plaats en Bas Peters bolt als zevende over de finish. Ramses Bekkenk wordt achtste, Bram Rood negende en Roel Verhoeven tiende.