Jasper Ockeloen verlengt zijn Europese titel Beachracen in Scheveningen

Jasper Ockeloen pakt voor de tweede keer de Europese titel beachracen. Robbert de Nijs is tweede en Ronan van Zandbeek derde.

Met meer buitenlandse inbreng dan verleden jaar ging de wedstrijd van start deze morgen. Er gaat een omvangrijke groep van 17 kanshebbers aan de haal die de eerste passage maken over de finish. Vandaar uit wederom terug naar het keerpunt in Katwijk. Ronan v Zandbeek die ondanks ziekte eerder deze week toch start en ook gewoon bij de eerste groep heeft plaats genomen. Jasper Ockeloen, Robbert de Nijs, Thijs Zonneveld, Ramon Sinkeldam, Johhny Hoogerland zijn oa een paar van de namen in de eerste groep. Niet de eerste de besten en er zal hard gestreden worden vanaf het tweede keerpunt. Jasper Ockeloen kan na veelvuldig testen op de zaterdag bewerkstelligen dat hij op het tweede keerpunt weg rijd.

Met 10 seconden voorsprong komt hij op het strand aan en weet dit stelselmatig uit te bouwen naar 45 sec. Geheel op zijn eigen wijze verlengd hij zijn Europese titel met een solo aankomst. De sprint voor de tweede plaats gaat tussen Ronan en Robbert  en wordt in het voordeel van Robbert de Nijs beslist. Robbert tweede en Ronan v Zandbeek met een zeer knappe derde plaats. Zware wedstrijd waar in de tweede ronde epische omstandigheden te zien waren. Onderkoelde renners na de finish die snel een heenkomen zochten in de warme cafe’s aan de boulevard. Ondanks wat sommige mensen beweren een EK wat een leuke toekomst heeft, het is en blijft een wedstrijd waar een Europese titel te verdienen is.