Jolanda Neff speelt met de concurrentie in La Bresse

Jolanda Neff, de eerste plaats en vandaag de ongekroonde koningin van La Bresse bij de Elite vrouwen. Catharine Pendrel wordt tweede en Emily Batty is derde in deze enerverende wedstrijd vandaag.

Een enerverende wedstrijd met veel spanning was het vandaag tijdens de Worldcup van La Bresse. Vanaf de start is de wedstrijd hard, vanaf de start is het bijna een drie strijd. In de laatste ronde valt de wedstrijd in zijn definitieve plooi voor plaats 1 tot en met 5. Jolanda Neff die bekend staat als een begenadigd afdaler heeft dat ook laten zien. De eerste ronde was het al op kop met Emily Batty op de tweede plaats. Catharine Pendrel is door druk verkeer en een klein foutje op achtervolgen aangewezen.

Ronde 4 betekent een ommekeer in de wedstrijd en ook Jolanda Neff maakt een slippertje met een val tot gevolg, Emily Batty kan tot aan haar achterwiel komen. Catharine Pendrel sluipt langzaam dichterbij om met ingang van de laatste ronde op 9 seconden achterstand te zitten. Neff en Batty vechten het samen uit word gedacht. Catharine haalt de 2 koploopsters bij en kan Jolanda Neff niet meer bij halen. Emily Batty is moe gestreden en rijd voor plaats drie op enkele seconden.

In de laatste afdalingen van de wedstrijd maakt Jolanda Neff duidelijk dat zei de sterkste is vandaag. Catharine Pendrel wordt tweede op toch nog 25 sec achterstand. Emily Batty wordt derde met weer 23 sec achterstand op Pendrel. Dat zijn de eerste 3 podium plaatsen. Katerina Nash wordt vierde en Maja Wloszczowska is de vijfde vrouw die mee het podium op mag.

Anne terpstra la bresse

Anne Terpstra van het Ghost Factory team haalt het voor de 34e plaats vandaag en is licht teleurgesteld. Het wilde niet helemaal zoals ze zelf in gedachten had, op dergelijke zware parcoursen is ze licht in haar nadeel omdat ze liever wat andere parcoursen rijd als haar favoriete omlopen. Ook voor Anne was het file rijden. Vanaf de 3e ronde gaat het dan wel een stuk beter voor haar gevoel daar ze dan haar eigen tempo kan rijden. Niet hoeven wachten op singletracks en andere rijdsters geeft je meer kans je eigen wedstrijd te rijden.

Graag wil ik meer laten zien voor mijn fantastische fans en team. Voor nu ben ik even aan rust toe om dan voor het tweede deel van het seizoen te gaan werken. Een fijn team met fijne mensen maar als je lang van huis bent heb je toch je rust eens nodig.