Jos Feron Cup “Helmcross” recreatieplas Berkendonk in helmond

Met in het achterhoofd dat het heel lang geleden was, een wedstrijd van dergelijke omvang in Helmond. Veldrijden en Mountainbiken in een wedstrijd. De Jos Feron cup heeft met de “Helmcross” haar derde wedstrijd uit de serie beleeft. Edwin Raats bij de masters in het veldrijden en Edwin Arts bij de amateurs in het mountainbiken, mooie thuis favorieten die hun wedstrijd winnen.

WP_20161016_005[1]

Het schitterend mooie weer van vandaag was er natuurlijk ook mede debet aan dat het zo mooi was. Vanaf 10 uur hebben de wedstrijden hun aanvang gehad en was het mooi weer spelen. Een echte zand-strand cross mogen we wel zeggen. Vrijdag werd er nog gefreesd op het strand gedeelte wat er even op leek dat het niet te berijden was vandaag. Gelukkig heeft de zon haar best gedaan en was het een mooi, zwaar en selectief parcours wat iedere wedstrijd voorgeschoteld kreeg. De commentaren uit het rennersveld waren lovend en dat bied in ieder geval hoop voor de toekomst. Alles is gewoon goed verlopen onder een stralende herfst zon met waarden van ongeveer 18-20 graden. Genieten ook voor het publiek.

WP_20161016_004[1]

Bij de amateurs en masters in het Veldrijden waren het zomaar twee favorieten die hun wedstrijd wonnen. Bij de Amateurs is het Luuk Nissen die de trom roert en vanaf het vertrek geen misverstand laat bestaan over zijn ambities. Luuk leid dan de wedstrijd van start tot finish en neemt als tweede en derde Mike Verhoeven en Peter van den Heuvel mee op het podium. Peter van den Heuvel die weer terug komt van een langslepende blessure. De Masters hebben met Edwin Raats ook een thuisfavoriet die van begin tot het einde de wedstrijd leid. Zelf het parcours maken en dan ook nog winnen, top hoor. Als tweede en derde hier Leon Crienen en Rene Kuhlman op het podium.

WP_20161016_027[1]

Bij de mountainbikers die het middag programma afsloten heerste een beetje scepsis maar na het inrijden ook hier positieve geluiden over de omloop. Een hele mooie toevoeging in het Jos Feron cup programma. De mountainbikers hebben het wat makkelijker op het strand met hun brede banden. Ze blijven als het ware beter drijven op het zachte zand. Na het start signaal is het in eerste instantie Redney Jansen die het pak op een lint trekt bij de amateurs. Heel erg vlug komt echter de latere winnaar Edwin Arts orde op zaken stellen en begint zijn solo al na 500 mtr. Vanaf dat moment is het aanklampen en volgen voor de rest van het veld. Yannick Smedts en Ruben Verhees worden hier twee en drie. Drie minuten later de start van de masters mountainbikers. Na twee ronden een leiders duo te weten Stephan Lotz en Arno Bouten. Hier word de wedstrijd in de laatste ronde beslist in het voordeel van Stephan Lotz, op 3 seconden gevolgd door Arno Bouten. Peter Meerburg is de derde op het podium.

De uitslagen en standen zijn te vinden op deze link http://www.romers.nl/nl/uitslagen