Julien Absalon wint in La Bresse de Franse overheersing

Juliën Absalon wint zijn thuis Worldcup wedstrijd in La Bresse. Maxime Marotte is de tweede op het podium en Victor Koretzky word derde vandaag. Nino Schurter en Jaroslav Kulhavy maken de podium ceremonie compleet.De Franse heksenketel was geweldig om te ervaren met drie Franse Mountainbikers op het podium. Overheersen doe je met 1 nationaliteit op het podium.

De eerste start rij bij de Elite mannen, wat een toprenners staan hier opgesteld. Het startschot klinkt en de wedstrijd neemt een aanvang, 130 mountainbikers in een rij. De hardheid van de wedstrijd begint vanaf de eerste seconde, Juliën Absalon gaat gewoon voor die thuis overwinning. In zijn achtergrond heeft Nino Schurter een lekke band gehad die niet te snel vervangen werd en dat kost hem een plaats aan de kop van de wedstrijd. Vanaf ronde 3 is het Absalon op een, Marotte en Koretzky van BH-Suntour er achter aan en het podium is compleet.

Nino Schurter ligt inmiddels in de clinch met Jaroslav Kulhavy en dat duel word voor Schurter in zijn voordeel beslecht. Schurter vier en Jaroslav Kulhavy vijf.

Rudi van Houts neemt een 36e plaats mee naar huis, de conditie is goed en een goed gevoel in mijn lichaam. Enige minpuntje is dat de benen niet super waren. Twee zware weken achter de rug helpt natuurlijk niet en lichtelijk teleurgesteld was hij zeker wel. Nu naar het WK toe werken.

Michiel van der Heijden heeft deze wedstrijd afgesloten met weer een goed gevoel en een leuke wedstrijd. Technisch heb ik vandaag zeer goed gereden en dat stemt me erg tevreden. Daaraan nog gekoppeld dat ik de laatst ronde nog wat renners in heb gehaald verklaart het goede gevoel vandaag. De uitslag als 37e doet geen recht aan mijn gevoel maar volgend weekend een wedstrijd in de Swiss cup en dan richting het WK in Nove Mesto. Nove Mesto waar Michiel zeker gecharmeerd is van de lange aanloop ronde waar je makkelijk in kan halen.

Hans Becking heeft zijn weekend niet gehad en stapt in de tweede ronde uit de wedstrijd.

Frank Beemer rijd een solide wedstrijd en finisht op de 60e plaats vandaag.

Erik Groen die helemaal van achter moet komen kan het tot de 96e plaats brengen op dit zware parcours.

1 Juliën Absalon

2 Maxime Marotte

3 Victor Koretzky

4 Nino Schurter

5 Jaroslav Kulhavy.

Rest me nog om te zeggen dat de ontvangst in La Bresse zeer hartelijk was.

Het publiek meer dan fantastisch.

Mountainbiken als sport het mooiste wat er aan sport te beleven is op 2 wielen.