Junior vrouwen wedstrijd Ablstadt

Met 75 wereldtoppers aan de start bij de Junior vrouwen moet je meer dan super zijn om jezelf op de voorgrond te rijden. De hoop was in dit geval gevestigd op Lauren Molengraaf, Luna Cnossen en Amy Kox.

Luna Cnossen die helemaal leeg is en Gerben de Knegt die haar een hart onder de riem aan het steken is en hoort wat wel en niet zo lekker ging.

Ook bij de junior vrouwen kun je zien waar de toppers vandaan komen. Landen met bergen vieren hun hoogtij dag in Albstadt en ook hier gaat het hard omhoog en hard omlaag. Het technisch niveau is hier al duidelijk afgetekend zichtbaar. Lauren Molengraaf die in de eerste ronde nog dapper mee omhoog rijd maar geen parcours op haar maat vind. De teleurstelling is aanwezig na de finish en een mengeling van boosheid en teleurstelling vechten even om voorrang bij Lauren. Je steekt er heel veel tijd en energie in en dan komt dat er niet uit, dan heb je even met jezelf nodig.

Luna Cnossen die helemaal stik kapot over de finish komt. Helemaal leeg en het duurt even voor ik haar aan kan spreken. Ze vertelt dat het, op de laatste ronde na toen ze er door kwam, niet echt lekker liep. Ondanks dat toch ook vertellen dat het de laatste ronde lekker liep en trots zijn op jezelf. Mooi om te zien dat ook Gerben de Knegt mee aanknoopt en altijd daar is als je hem nodig hebt voor een goed woord en een arm op je schouder die zegt dat je je best hebt gedaan.

Amy Kox die haar eerste Worldcup heeft gereden en ondanks het ontzettende afzien toch heeft genoten van de wedstrijd. Veel geleerd bovendien, maar ook wel weer een beetje onder de indruk van deze grote wedstrijd. Eerste jaars Junior en nog niet heel lang aan het mountainbiken, knap dat ze heeft gereden op dit loodzware rondje.

Een goede leerschool voor vandaag en op naar Nove Mesto voor de volgende grote juniorwedstrijd. Daar ligt een ander parcours met meer flow en technischer secties.