Kampioenen in de dop bij NK veldrijden voor de jeugd

Zijn de Kampioenen van gisteren ook de Kampioenen van volgende week. Deze hamvraag houd veel mensen in de jeugd CX categorieën bezig. Met nog 1 week te gaan neemt de spanning ( bij de ouders ) zienderogen toe.

Vorig jaar in Helmond werd er in alle categorieën gestreden als leeuwen, gevochten voor elke meter grond van het schitterende parcours aan “De Berkendonk” . Dit zal in Moergestel natuurlijk exact hetzelfde zijn. Categorie 1 die rijden hun eerste kampioenschap, de jongste helden van het crossen. De overige helden die al wat ouder zijn hebben vaak jaar op jaar kans om te winnen. De verschillen zijn meestal het volgende jaar niet zo groot.

Toch ga je jaar na jaar al een beetje kunnen zien wie de talentjes zijn, wie er hard heeft gewerkt en getraind om op dat podium te komen. De onbevangenheid versus de harde werkers. Zoiets kun je verwachten bij de jeugd, verschillen zijn groot. Mooi ook om te zien hoe ze bezig zijn, de hele dag op de fiets als het kan, genietend van elke meter op het parcours. Truukjes doen, springen, sprinten, bochtjes rijden en kleine hoogtes overwinnen. Elke keer weer sta ik verbaasd van het technische niveau van sommige meisjes en jongens. Die onbevangenheid die je terugziet in het jeugd wielrennen.

Misschien is dat 1 van de grote redenen waarom wij als website de hele dag doen wat we doen. Genieten van de jeugd en genieten van de toekomst in de verschillende jeugd wielren categorieën. Wij genieten van de wedstrijden en de sfeer er omheen, jullie komen toch ook ?!