Karen Brouwer is sterk in de 80 km van de Gert Jan Theunisse classic

Na 80 km is het Karen Brouwer die de vrouwen wedstrijd van de 80 km op haar naam schrijft. Susan Visscher is tweede en Mary Rose Postma derde.

Bij de vrouwen is het al heel snel dat Karen Brouwer het hazepad kiest en alleen op jacht gaat naar de overwinning. Dat ging door de drukte met haar nieuwe huis van de laatste weken zeker niet over rozen. Het zware parcours heeft ook een aanslag gepleegd op de benen van Karen, ze was erg blij met deze overwinning. Susan Visscher neemt de tweede plaats in beslag. Mary Rose Postma is de derde vrouw in het uiteengeslagen veld, ook Mary Rose was zichtbaar vermoeid toen ze over de finish kwam.

Een kleine kant tekening die ik nu ga maken is dat de tweede vrouw vrijwel de hele wedstrijd in het wiel van iemand heeft gereden die haar uit de wind heeft gezet. Dit is toch een vorm van onsportief gedrag wat je niet kan maken. Jammer dat je op deze manier een tweede plaats afdwingt. Vrijwel alle andere vrouwen heb ik alleen zien rijden of met iemand in het wiel. Marathon rijden is jezelf tegen de elementen, zeker met de zware wind tegen op de tweede helft van het parcours.