Klaar voor eerste Worldcup in Albstadt

Een groot contingent Nederlandse en Belgische mountainbikers staan klaar om aankomend weekend hun beste vorm te laten zien in Albstadt. De eerste na corona Worldcup waar iedereen weer bij mag zijn dit jaar. Albstadt is tevens het toneel van de tweede Worldcup en de eerste Europese Worldcup. Nederlandse en Belgische mountainbikers hebben zich in de eerste WC in Brazilië zeer goed op laten merken.

Pierre de Froidmont, die een 6e plaats weghaalt in Brazilië, wat een super motiverende opsteker is voor Pierre zelf, maar ook voor de Belgische mountainbikers en de supporters. De Nederlandse Anne Terpstra die lang aan de leiding heeft gereden in Brazilië, maar in extremis de winst aan Rebecca McConnell moet laten.

Zeer mooie resultaten en ook de andere Nederlandse en Belgische bikers die het erg goed doen. Met plaats 2 , 10 , 16 en 22 in de eerste WorldCup bij de vrouwen voor een Nederlandse mountainbiker zijn de verwachtingen hoog gespannen in Albstadt. In de wedstrijden voorafgaand aan Albstadt heeft ook bijvoorbeeld Tom Schellekens zich heel goed laten opmerken in Heubach tijdens de HC wedstrijd. Rens Teunis van Maanen bij de Junioren die internationaal zijn partij mee blaast. Luna Cnossen en Lauren Molengraaf bij de Junior vrouwen. De ‘Talent Ned’-bikers die aantreden, de Nederlandse selectie van Bondscoach Gerben de Knegt, de Belgische selectie Van Bondscoach Filip Meirhaeghe. We zullen er best wel een paar vergeten, het talent in Nederland en België groeit gestaag onder leiding van goede coaches naar grotere hoogtes.

Van Belgische zijde zijn het onder andere Pierre de Froidmont, Jens Scheurmans , Daan Soete , Eli Iserbyt die bij de Elite mannen de deelnemerslijst bevolken. Githa Michiels en Emeline Detillieux bij de vrouwen. Bij de U23 mannen OA Arne Janssen.

We gaan het allemaal meemaken in Albstadt. See you there at Bikezone Albstadt.