Krachttraining voor Iris van de Pol richting het seizoen 2017

 

Ook voor Offroadbikers.eu Iris van der Pol is het seizoen dichterbij aan het komen. Om ook deze laatste twee maanden voor het seizoen start goed voorberied te zijn is Iris begonnen met een stukje krachttraining.

Tegenwoordig zie je steeds meer renners in de wielersport foto’s maken vanuit de sportschool. Krachttraining is een belangrijk onderdeel geworden van de wielersport. Een aantal jaren terug trainde de wielrenners alleen maar op de fiets, daar deden ze specifieke fiets-krachttrainingen. Tot op deze winter heb ik dat ook alleen maar gedaan. Core stabiliteit deed ik al jaren maar met gewichten sjouwen was nieuw voor mij, en werd ook afgeraden om daar op te jonge leeftijd mee te beginnen.

Push up, Met armen langs het lichaam. Herhaal dit zo vaak als je kan.

Vanaf half november ben ik weer begonnen met trainen, omdat ik nog veel last had van een blessure aan mijn elle boog die ik afgelopen seizoen in Albstadt had opgelopen moest ik nog even wachten met de krachttraining. Toen de blessure zo goed als over was kon ik het krachthonk in, man wat had ik daar zin in!

Bycicles, breng je linkerarm naar je rechterknie,wissel af.

Mijn trainer had een mooi plan opgesteld voor de eerste 4 weken, het doel van dit plan was en is nog steeds om mijn lichaam sterker te maken, dit in de zin van: minder blessuregevoelig. Mijn lichaam moet tegen een stootje kunnen, daarom train ik met lichte gewichten en focus ik mij vooral op de techniek. Core stabiliteit is nog steeds een groot onderdeel van mijn krachttraining, hierdoor krijg je meer controle op de fiets.

Bird-Dog: breng je linkerarm en rechterbeen omhoog, wissel af.

Ondertussen ben ik ongeveer 2 maandjes bezig met krachttraining en vind ik het erg leuk om te doen, een keer wat anders dan alleen maar op de fiets… Hieronder heb ik 3 simpele grondoefeningen neergezet voor de armen/schouders en core, ik hoop dat jullie er ook wat aan hebben!