Kristien Nelen haalt 2e plaats in Enduro Rendeux

Afgelopen zondag was er een manche van de Belgian Cup te Rendeux. Toen we bij de eerste special waren begon het hard te sneeuwen, we moesten eenmalig op nummer starten en lang wachten was het devies. Het was geen pretje om daarboven op een berg te staan, onbeschut in sneeuw en wind.
Eindelijk was het aan mij. Het lag er vettig bij maar het was niet moeilijk, de ondergrond maakte dat je fouten ging maken. Buiten één foute lijn bracht ik het er goed vanaf, al vond ik dat ik niet snel genoeg ging.
Sommigen hadden al onderkoeld opgegeven, dankzij mijn Agu regenjas en Maloja kledij hield ik het warm. Blijkbaar had ik deze 1e gewonnen met slechts 3sec op de Franse.  De 2e special was heel lang en best fysiek met een paar steile korte klimmetjes en veel offcamber (schuine kanten). Ik haalde mijn voorligger in en kon niet voorbij, toen het eindelijk breder werd ging hij niet opzij. Ik zag het terrein niet goed en durfde niet voorbijgaan. Onder de brug door en scherp rechts omhoog, hij stond te voet. Ik moest afstappen en ging hem lopend voorbij. Daar was de finish al. Héél spijtig en vervelend. Deze won ik alsnog met 2sec op de Franse, straf…
De 3e special was een heel eind fietsen, het begon al te wegen. Dit was wel één van de meest technische van de dag, erg leuk en hij lag er glad bij. Deze ging supergoed en won ik met 8sec! De 4e special was gelijkaardig maar deze ging naar de Franse waar ik 10sec op verloor! Ik had zelfs maar de 4e tijd, snap niet wat ik hier gedaan heb…
Weer dezelfde lange klim naar de 5e special, de beentjes lieten zich voelen. Van degenen die hem al gedaan hadden kregen we te horen dat het een soort downhillparcours was dat er goed bij lag. Het begon echter fiks te regenen en eens op de special bleek het glijden van hier naar daar… Proberen niet aan je remmen te komen en hopen dat het goed kwam, er lagen sprongetjes en kombochten.
Ondertussen was het vrije start en mijn concurrenten reden allemaal voor mij, misschien dat zij net voor die bui zaten. Of misschien was ik echt traag haha! Weer pas de 4e tijd.
De 6e en laatste was dezelfde als de 3e maar dan zonder het eerste startklimmetje, joepie! Mijn enthousiasme bekoelde een paar meter later…. het lag er echt slecht bij, het laatste deel bijna onberijdbaar. In een offcamber-bocht kantelde ik naar de “dalkant”, gelukkig (of niet?) brak een boom mijn val en verloor ik niet zoveel tijd. Daarna haalde ik mijn voorligger bij en die ging tegen de grond waardoor ik van de fiets moest en het laatste stuk moest lopen. Vloeken! Nu de 3e tijd.
Na 4.5u was ik eindelijk binnen, amai dit was al de langste en zwaarste wedstrijd van het seizoen! Ik had te weinig voorsprong gemaakt in de 3 specials die ik won en teveel verloren op de Franse Estelle die er 2 won. Het werd dus een 2e plek op 13sec waarmee ik niet helemaal tevreden was. 3e werd de Nederlandse Myrte Verstappe.
Een dikke pluim aan de organisatie van de RedBikers met Laurent Gorges!
Volgende zondag BK enduro in Houffalize.
Kristien