Kurt Tempst Europees kampioen Marathon masters 50-54

In het zwitserse Evolene was dit weekend ook het EK marathon. Een vloot aan Belgische bikers stond er aan de start met in ieder geval 3 kanshebbers voor goud. Wout Alleman, Michiel van Aelbroeck en Kurt Tempst waren de aangewezen bikers om de Belgische driekleur met verve te verdedigen.

Kurt Tempst met een brede lach op zijn gezicht.

Kurt Tempst die de titel pakt, voorwaar een zeer mooie prestatie. Onderstaand de ervaring van Kurt van vandaag;

“Het was al vroeg deze morgen 9.00 uur was de start , na een plaatselijke ronde van 5km begonnen we aan de eerste lange klim we waren al snel met 3 man weg. Half weg deze klim nog met twee ( ik met een Italiaan van een andere categorie). Ik had al wel gevoeld dat de benen goed waren 😃. Na deze klim volgde een afdaling een stuk terug omhoog en dan dalen tot helemaal beneden. Dan kwam er een lange steile klim, sommige stukjes zelfs te voet. Mijn metgezel moest al snel afhaken. Ben dan maar vol doorgereden. Ik had blijkbaar al een serieuze voorsprong op de 2de van mijn categorie. De klim was toch langer dan ik dacht en moest vechten tegen de krampen. Eenmaal boven volgde een bij momenten technische afdaling en toen de motorrijder die voor me reed de weg niet juist meer wist, sloeg ik toch een beetje in paniek, stel je voor zeg. Ik zat toch op het juiste pad, want iets verder waren er weer linten gespannen, oef 😰.  Dan verder dalen tot de vallei nog echt hard doorgereden, want ik wist niet wat de voorsprong was. Aan de finishlijn was dit toch behoorlijk 😃 . Was echt een mooie wedstrijd! Wel zwaar, maar dat weet je als je naar Zwitserland trekt 65 km en 3000Hm , 😃👍”

 

Wout Alleman was in de weken voorafgaand aan het EK de te kloppen man in alle wedstrijden waar hij aan de start verscheen. Dat dit echter geen voorwaarde is voor een goed EK is gebleken. Een zwaar teleurgestelde Wout;

Slechte dag gewoon, van in het begin had ik het al moeilijk. Kon na de eerste klim in de lange afdaling goed opschuiven naar plaats 8-9, maar kreeg daarna steken in mijn buik en moest opgeven. Slechte dag en lichamelijke niet helemaal in orde, wordt direct afgestraft op een kampioenschap 😔”

Michiel van Aelbroeck is Europees kampioen bij de masters 35-39 geworden.