La Grande Hallonienne een overwinning voor Mathieu van der Poel

Niet alleen in XCO is Mathieu van der Poel een geduchte tegenstander, ook in het marathon gebeuren is hij goed om te strijden voor de eerste plaats. La Grande Hallonienne is de opening van het Belgische marathon seizoen. Mathieu wint deze editie, Soren Nissen tweede en Joris Massaer derde.

Schoon volk aan de start deze morgen. Fotocredits Chris Anthuenis.

Mooie wedstrijd dus die eindigde in een solo voor Mathieu van der Poel. Mooie overwinning op het zeer zware parcours, 75 km en 1800 hm door het modderige Ardense landschap. Soren Nissen die tweede wordt en niet geheel van pech verschoond is gebleven. Het commentaar van Soren over vandaag.

Soren Nissen; Ik was al vroeg in de wedstrijd op pad met Mathieu en Joris en kreeg na ongeveer 15 km een stok in mijn wiel en moest van de fiets af. Mathieu en Joris waren natuurlijk alleen vertrokken. Joris heb ik nog kunnen achterhalen en zo de tweede plaats veilig gesteld. Mathieu van der Poel was ruim 3.30 minuut voor mij over de finish en Joris Massaer weer een minuut achter mij. Heel erg jammer dat ik niet langer met Mathieu heb kunnen rijden om de echte test te doen over de vorm. De omstandigheden waren erg zwaar en modderig. Toch wel erg tevreden over dit resultaat vandaag, met Mathieu als winnaar ben je de beste van de rest.

Tim Smeenge is een andere Nederlander die het erg goed deed vandaag, ook Tim vroegen wij naar zijn wedstrijd van vandaag. De 4e plaats daar kun je mee thuis komen.

Tim Smeenge; Zaterdag al een deel verkend en toen wist ik al dat met name het eerste deel heel zwaar zou gaan worden. Heel verstandig gereden en meteen mijn eigen tempo gepakt. Lag rond plek 8. Vanuit daar gaandeweg steeds verder naar voren kunnen rijden. De wedstrijd perfect ingedeeld en solo als 4e over de streep. Zeer tevreden over de conditie bij mijn eerste marathon dit jaar.

Wout Alleman onze U23 zuiderbuur gebuikte de wedstrijd als een doorgedreven training en werd vijfde.

Wout Alleman; Zeer zware marathon hoor, het parcours lag erg vuil. Ik had na mijn ziekte van vorige week orders gekregen van de trainer niet voluit te gaan. Het gevoel was echter heel goed en het was vooral een hele goede training. Dit geeft me weer een veel beter gevoel richting de maand Mei waarin de grote wedstrijden op het programma staan.