Lange duur testverslag KMC X10E gold ketting

Ruim een jaar geleden kreeg het testteam een KMC X10E gold 10 speed ketting tot haar beschikking. Rob Compas van KMC was er mee akkoord dat er een lange duur test mee uitgevoerd werd. Een ketting die specifiek voor E-Bikes is ontwikkeld en langer mee gaat dan de normale kettingen. Gecoat met de Titanium Nitride gold coating. Ook is deze ketting extra gehard om de grotere krachten van een E-bike op te vangen. Heeft deze ketting ook een goede gebruikswaarde voor een mountainbike vroegen wij ons af.

De extra geharde ketting zorgt er met name voor dat er minder rek in de ketting zit. Minder rek betekent ook minder slijtage aan tandwielen, minder vervanging dus. Dat zijn de beoogde doelen van deze ketting. Heeft dit verhaal dan alleen maar positieve kanten zul je denken, de test zal aangeven wat en hoe het met deze KMC X10e gold gaat. De montage van deze ketting heeft plaats gevonden op een compleet nieuwe set voor en achter tandwielen van Shimano XT. Deze set gemonteerd op een Corratec NX 100 fully die hoofdzakelijk gebruikt werd op technische parcoursen. Klimwerk wat wij op onze thuisparcoursen kunnen doen OA de Gulberg in Nuenen, Limburg en rondom Nijmegen. Veel druk op de pedalen en derhalve ook veel kracht op diezelfde ketting.

Na 4700 km in het veld

Het eerste wat opvalt na montage en de eerste paar ritten, het schakelen gaat net iets langzamer dan met een normale X10 gold. Waarom zou dat zijn ? De geharde ketting is natuurlijk wat stijver daar zit hem dat verschil, je praat over ongeveer een 2-3 % minder snel. Een te verwaarlozen nadeel. Het wat hogere metalige geluid bij het schakelen wat ook normaal is, extra gehard staal maakt een materiaal dat een hoger geluid produceerd. Over al de tijd dat we de ketting hebben gebruikt hebben we overigens gesmeerd met Bike7 Dry lube en gezorgd dat de ketting goed onderhouden bleef.

Na 4700 km in actie te zijn geweest

Nu na al de kilometers met deze ketting en ongeveer 13 maanden verder kunnen we wel stellen dat de ketting haar beoogde doel heeft bereikt. Door de extra harding heeft de ketting minder rek, dat vertaald zich nu in tandwielen die er na ruim 4700 km nog redelijk goed uitzien. De ketting zit op een haar na op de limiet, de ketting caliber zakt er net niet net wel doorheen. Schakeltechnisch heeft deze ketting in al die tijd een paar hele kleine misstapjes begaan, niets ergs en niets wat met een normale ketting ook wel eens gebeurd. Nog steeds schakelt de ketting fijn, de derailleurwieltjes zijn vrijwel 90% kaal. De geschatte kilometers die ik nog zou kunnen rijden, ongeveer 400 in goede omstandigheden. In zijn totaliteit komen we dan op ruim 5000 km uit. Top hoor.

We kunnen na deze hele lange duur test wel stellen dat een extra geharde ketting een meerwaarde heeft. Minder slijtage van je dure tandwielen, iets mindere schakel prestaties 2-3% minder. Wel een besparing op diezelfde tandwielen, de duurdere ketting valt daarbij in het niet. Of het de moeite waard is laten wij altijd aan de gebruiker zelf over. Voor ons was het een meer dan geslaagde test.

Info via http://www.kmcchain.nl

Prijs voor deze ketting bedraagt zo tussen de € 40.00 en € 50.00 op internet.