Leo Bisiaux wint de Junioren titel

Vooraf was Leo Bisiaux natuurlijk getipt als favoriet voor de titel. Samen met de Belgen en Nederlanders maken ze de wedstrijd die vandaag de spits afbijt. In het vertrek is er al een valpartij waar Keije Solen, Floris Haverdings en Mika Vijfvinkel achter zaten. Guus v d Eijnden is met Senna Remijn goed mee die de kop van het veld mee aanvoert. Vanaf de tweede ronde is het vooral Leo Bisiaux de Fransman die het pak aanvoert. Senna Remijn is steeds attent en goed mee samen met Guus v d Eijnden. Guus maakt een schuiver en moet van schoen wisselen omdat zijn BOA kapot is gegaan en moet zodoende de rol lossen.

In de loop van de 3e ronde is het Keije Solen die met 3 Belgen in de achtervolging is op Bisiaux die het hele pak aanvoert met een handvol seconden. Senna Remijn kan rijdend op de 2e plaats tot 4 seconden komen op Bisiaux maar heeft dan een slechte ronde door steken in zijn zij en dient even te temporiseren. Mika Vijfvinkel is ondertussen opgerukt naar de 7e plaats en de wedstrijd gaat langzaam in zijn definitieve plooi vallen.

Bisiaux ligt ruim op kop en gaat de titel binnen halen. Senna Remijn heeft zich wat herpakt en kan de 2e plaats veilig stellen en is als eerstejaars erg blij met zijn prestatie. Jordi Corsus maakt dan met zijn 3e plaats het podium vol. Keije Solen en Mika Vijfvinkel zijn 6 en 7 geworden. Floris Haverdings kan plek 14 nog in beslag nemen. Guus van den Eijnden haalt het nog voor plaats 19. Jelte Jochems is 65e.