Lizzy Witlox en Daniel Prijkel zijn de nieuwe XCE kampioenen

Na een paar mooie spannende wedstrijden is het Lizzy Witlox die alle drie de serie wedstrijden op haar naam schreef en de nieuwe kampioene XCE bij de vrouwen is.

WP_20160924_179[1]

Daniel Prijkel neemt na een stormachtige eerste bocht de leiding in de finale en staat die niet meer af en is de nieuwe XCE kampioen bij de mannen.

WP_20160924_186[1]

Op voorhand waren er niet veel inschrijvingen bij de vrouwen wat wel jammer is. Niet getreurd, de vrouwen die er waren maakten er een leuke wedstrijd van met allereerste de kwalificatie door middel van een tijdrit. Laura van Regenmortel heeft de snelste tijd en mag als eerste elke heat oprijden voor de start. In 3 wedstrijdjes werd er beslist wie de nieuwe kampioene zou worden en degene met de minste punten is kampioen. Het parcours bood niet veel ruimte voor inhalen dus goed starten, positie kiezen en die eerste bocht goed uitkomen was cruciaal. Lizzy Witlox heeft dat in alle heats het beste beheerst en wint zo het felbegeerde rood-wit-blauw. laura van Regenmortel is tweede en Annemarie Worst derde. Simone Cornelissen is vier en Danielle Sluijter is vijfde.

WP_20160924_178 (Custom) WP_20160924_176[1]

Bij de mannen stonden alle kanonnen aan het vertrek voor hun finale. Jeroen van Eck, Lehvi Braam, Milan Vader en Daniel Prijkel. Vanuit de start volle bak naar de eerste bocht als Jeroen van Eck er af gekegeld wordt door Lehvi Braam. Daniel Prijkel kan buitenom en snel binnendoor voorbij Lehvi Braam de kop nemen. Milan Vader sluit door de schuiver van 2 kemphanen ook voorbij Lehvi Braam en kan zich op maken voor het zilver. Daniel Prijkel geeft de kop niet meer af en is de nieuwe kampioen. Milan Vader tweede en Lehvi Braam wordt ondanks protest van Jeroen van Eck toch als derde geklasseerd. Jeroen kan dus ook over deze trui een kruis maken. De actie van Lehvi was niet zoals je fair play behoort te spelen en dat hield de gemoederen wel bezig. Na een lang beraad van de jury is Lehvi op jury beslissing toch de derde die op het podium staat.

WP_20160924_183[1]

1 Daniel Prijkel

2 Milan Vader

3 Lehvi Braam

4 Jeroen van Eck