Lucinda Brand pakt de overwinning in Tabor

De Worldcup van Tabor op het bekende parcours, geaccidenteerd en voorzien van een paar mooie stukken. Technische vrouwen hebben een streepje voor bij de balkjes die heuvel op zijn gelegd. De Vrouwen hebben OA onder aanvoering van Puck Pieterse en Blanka Kata Vas een snelle wedstrijd neergelegd.

Lucinda Brand op archief foto.

De groep die lang bij elkaar blijft gaat vanaf ronde 4 in stukken gescheurd worden door de niet aflatende aanvallen van Puck Pieterse. Met 6 vrouwen de laatste ronde in Betsema die mee het tempo opdrijft, Pieterse in haar wiel, Kata Vas, Lucinda Brand, Ceylin Alvarado en Annemarie Worst. Na de finish als eerste het veld in voor Lucinda Brand. Een verschroeiend tempo, wie gaat dit het langste vol houden. Van Anrooij die in extremis ook aansluiting vind.

Het zeer snelle parcours zonder modder en sneeuw brengt een spannende laatste ronde. Wie gaat de overwinning weg pakken. Bij de balkjes waar Lucinda Brand als eerste overheen gaat. Puck Pieterse die niet kan springen en opnieuw op moet trekken. Brand op kop, Pieterse ingelopen door Worst op 2, Pieterse 3, Alvarado op 4.

Brand wint de Worldcup van Tabor, Pieterse 2e in de sprint en Annemarie Worst 3e. Ceylin Alvarado op 4 en Denise Betsema op 5. Nederland boven in Tabor bij de vrouwen en de hele wedstrijd de jonkies die mee de koers maken.