Wat maakt de Andalucia Bike race zo populair bij Nederlandse mountainbikers

Veel Nederlandse mountainbikers in de Andalucia Bike race in Spanje vanaf de komende Zondag. Enkele van deze bikers vroegen wij wat hen beweegt om deze 6 daagse etappe wedstrijd te gaan rijden. Vroeg in het seizoen en gemiddeld genomen wordt er nog getraind op volume en al niet volle bak 6 dagen wedstrijden rijden.

Rick heeft alle vertrouwen in zijn Spaanse avontuur.

Rick van de Haneberg is zo iemand. Rijdend voor het team van Bikers Heeswijk heeft Rick ook al de nodige voorbereidingen gehad om hier goed aan de start te staan. Dat betekent dat je in de slechte maanden van het jaar druk bent met trainen, bij voorkeur buiten op die mountainbike.

“Sinds ik met Micha de Vries de Cape Pioneer Trek heb gereden wist ik dat ik nog vaker een meerdaagse wilde gaan rijden. Vorig jaar tijdens een training reed ik langs Patrick Vissers en hij vroeg wanneer we eens samen een meerdaagse gingen rijden , meteen de daad bij het woord gevoegd en eens gekeken welk evenement het ging worden. En de Andalusia bike race paste precies in het plaatje qua trainen en voor mij tevens voorbereiding op het nieuw seizoen. Helaas veranderde de opzet een beetje , en was het geen team wedstrijd meer. Het was een individuele wedstrijd geworden!! Maarja, morgen vertrekken we goed getraind en gemotiveerd naar Cordoba , om eerst een paar dagen lekker te verkennen,rusten, en dan Zondag knallen. We hopen dat we van al te veel pech bespaart blijven en daar 6 mooie koers dagen mogen meemaken”
Gerben Mos van het KMC-Fruit to go team heeft vorig jaar deze wedstrijd ook al gereden. Hij weet natuurlijk wat hem te wachten staat. Een jaar verder, een jaar meer ervaring en ook een jaar beter gaat Gerben vol verwachting naar de streek rond Cordoba.
Zien we Gerben ook op deze manier terug in de kop van het veld tijdens de Andalucia Bike Race ? Hopelijk wel.
“resultaat neerzetten dat hoop ik wel, ik heb goed kunnen trainen deze winter, de motivatie is weer beter, mentaal gaat het weer beter. Een paar erg leuke winter wedstrijden zitten in mijn benen en de moraal is hoog. Ik zie wel hoe het gaat, vorig jaar waren het mooie etappes. Wil er lekker van genieten en hopelijk een mooi resultaat”
 
 http://www.andaluciabikerace.com