Maikel Govaarts masters 40+ flikt het hem toch in Nieuwkuijk

Maikel Govaarts is natuurlijk een favoriet voor de titel, dat is vandaag niet veranderd. Er staan echter snelle mannen aan de start die ook op de titel azen in de 40+ master categorie. Toch flikt Maikel het om die titel binnen te trekken op het parcours waar jaren gelden zijn mountainbike carrière is begonnen.

Vanaf de start word de wedstrijd hard gemaakt en gaan de toppers snoeihard in de aanval om al vlug het verschil te maken. Micha de Vries, Maikel Govaarts en Rick v d Hanenberg zijn wel de verwachte mannen die al vroeg mee aan de leiding gaan. Freddy van der schoot mee in de achtervolging op de kop.

Na 3 ronden lijkt de wedstrijd in een definitieve plooi te vallen met Maikel Govaarts en John van de Wouw op kop. Micha de Vries en Patrick Muurmans zijn op achtervolgen aangewezen. Inmiddels heeft Maikel Govaarts ook een kleine afstand van John van de Wouw genomen. Team van de Haterd kan tot nu toe tevreden zijn.

Met nog 2 ronden te rijden heeft Maikel Govaarts de kop stevig in handen, John van de Wouw volgt op 13 sec. Micha de Vries en Patrick Muurmans die samen de kop van de wedstrijd van op een afstand volgen. Rick van de Hanenberg die op gepaste afstand de 5e plaats bezet. Freddie van de Schoot en Maarten Nijland volgen daar weer achter.

De finish is voor Maikel Govaarts een emotioneel moment, het parcours waar hij leerde mountainbiken en waar hij nu kampioen word bij de masters 40+. Mooi om een sportman te zien die dat ook met hart en ziel beleeft.
John van de Wouw neemt de tweede plaats in beslag na een zware wedstrijd. Even kon hij in het wiel van Maikel mee maar hij reed te hard. Patrick Muurmans leeft al anderhalf jaar naar deze wedstrijd toe, de derde plaats is zijn deel en dat geeft hem een heel fijn gevoel. Doelen bereiken is ook voor Patrick een must en deze was belangrijk voor hem.
Micha de Vries kan door een schuiver in de laatste ronde niet meer aanpikken bij Patrick Muurmans en moet genoegen nemen met de 4e plaats wat hem helemaal niet zint.

Mooi podium met terechte plaatsen, je verschuilen kan niet in het mountainbiken en de vorm filtert samen met het parcours de winnaar uit.

1 en kampioen van Nederland Maikel Govaarts

2 John van de Wouw

3 Patrick Muurmans

4 Micha de Vries

5 Arno Gouweleeuw

6 Rick van den Hanenberg

7 Freddie van der Schoot

8 Dennis Koster

9 Sander van Gelderen

10 Maarten Nijland

60 finishers van de 66 gestarte Masters 40+