Manon Bakker pakt Junior en U23 titels op het NK

Manon Bakker wint de Junior en U23 titel bij de vrouwen. Inge van der Heijden wint allebei de zilveren medailles. Suzanne Meistrok pakt dan de derde Junior podium plaats. Annemarie Worst neemt de derde U23 plaats in beslag.

wp_20170108_0251

Een gecombineerde wedstrijd van de Junior vrouwen en U23 klassen bij de vrouwen. Ook degene die van de Junior vrouwen de wedstrijd zou winnen, twee truien zijn dan de beloning. Inge van der Heijden gaat furieus van start en heeft aan het einde van de eerste ronde al een voorsprong op de concurrentie.Alle favorieten voor de podium plaatsen zitten in de volgende twee groepjes. Vanaf de tweede ronde gaat het spel echt beginnen en zijn de vrouwen goed aan elkaar gewaagd. Manon Bakker, Ceylin Carmen del Alvarado, Yara Kastelijn,Manon Bakker en iets later Annemarie Worst zitten in de achtervolging. Manon Bakker heeft dan met nog 1 ronde voor de boeg de kop van Inge overgenomen. Al stuivertje wisselend gaan ze naar de finish. Annemarie Worst heeft in de achtergrond ook al een tijd Yara Kastelijn gepasseerd en gaat op jacht naar Ceylin Carmen del Alvarado.

Manon pakt de overwinning voor twee x goud. Inge van der Heijden tweede voor 2 x zilver. Annemarie Worst haalt Carmen Ceylin del Alvarado nog bij en wordt derde voor de U23 titel. Bij de Junior vrouwen is het dan Suzanne Meistrok die de derde podium plaats op eist. Een mooie wedstrijd gevolgd door een eind wat niet iedereen had verwacht. De gedachten waren dat er toch 2 x 3 truien te vergeven waren. Gerben de Knecht heeft een makkelijker taak nu alles in 1 categorie zit. Internationaal is de U23 van 17 tot en met 22 jaar.

Mooie wedstrijden gezien bij deze klassen en dat geeft de burger moed. Het niveau van de vrouwen in Nederland is van wereldklasse en dat blijkt ook weer uit deze wedstrijd. Ook is het een goede stap om de U23 in een aparte wedstrijd te zetten.