Marianne Vos en Fem v Empel zijn de nieuwe kampioenen

Vooraf werd de wedstrijd al een klein wk genoemd. Met alle wereldtoppers aan het vertrek was het startveld bij de vrouwen en de U23 vrouwen zeer goed gevuld. Vooraf werd een duel verwacht tussen Marianne Vos, Lucinda Brand en Denise Betsema en de U23 rensters Puck Pieterse en Fem v Empel. Hoe anders pakte dit uit vandaag.

In ronde 1 dachten we al dat het gebeurt was. Lucinda ging met Marianne Vos aan de haal en ze trokken in 10 bochten al een heel eind van de achtervolgers. Echter bij het opdraaien van de finishstraat was het Lucinda die aan de rem trok en Marianne Vos die de kop niet overnam. Een behoorlijke groep met alle andere favorieten kwam terug en zo ging het de 2e ronde in. Bijna aan het eind van de 2e ronde trekt Marianne Vos de stoute schoenen aan en rijd met een splijtende versnelling weg van de groep. Niemand was bij machte om deze ultieme versnelling te volgen en uiteindelijk is het Marianne Vos die aan het langste eind trekt.

In de achtergrond is een gevecht gaande tussen Fem v Empel en Shirin van Anrooi. In het laatste rechte stuk is het Fem van Empel die de sprint wint van Shirin van Anrooi. Fem van Empel kampioen bij de U23.