Marianne Vos pakt de winst na een sprint met lucinda Brand

Op papier een zeer interessante wedstrijd gezien de resultaten van de wedstrijd in namen. Een compleet ander parcours en ook een compleet andere setting van snelheid vandaag. Een zeer groot startveld 87 vrouwen vertrekt in Zolder voor hun Worldcup.

Na de start is er in de eerste bocht al een valpartij die de wedstrijd ontsiert. Voor enkele vrouwen is al gelijk de angel uit de wedstrijd. Grootste slachtoffers zijn Annemarie Worst en Jolanda Neff. Worst kan redelijk snel haar weg vervolgen maar Neff is pas als allerlaatste weg. Achtervolgen is de remedie voor de onfortuinlijke vrouwen.

Aan kop van de wedstrijd is er al snel een groepje onder aanvoering van Marianne Vos die zich licht afscheiden en het tempo hoog houden. In dit groepje in ieder geval wel de kanshebbers voor de overwinning. Marianne Vos, Lucinda Brand, Sanne Cant en Ceylin del Carmen Alvarado. Even later sluit ook Maud Kaptheijns aan en denderd de kopgroep door de wedstrijd heen. Kaptheijns moet dan de rol weer lossen, om op de vijfde plaats haar wedstrijd te finishen. Mooi resultaat van Maud Kaptheijns die herd bezig is op de weg terug naar de top.

Aan de kop van het veld wordt er in de laatste ronde fel gestreden om de plaats aan kop van het groepje. De laatste technische sectie op de heuvel tegenover de finish is bepalend voor de uitslag. Lucinda Brand kiest de aanval maar wordt gepareerd door Marianne Vos. Vos kan op kop de laatste afdaling ingaan met Brand in haar spoor. Sanne Cant heeft dan al moeten lossen en zal een paar seconden derde worden. Ceylin Carmen del Alvarado heeft ook moeten lossen en rijdt een paar seconden achter Cant op de vierde plaats.

Vos en Brand gaan voor de overwinning strijden in de allerlaatste fase van de wedstrijd. Het laatste rechte eind moet de verlossing brengen. De apotheose van een mooie spannende wedstrijd bij de vrouwen. Uiteindelijk is het Marianne Vos die Lucinda Brand er op legt in de sprint en de Worldcup van Zolder op haar naam schrijft. Lucinda Brand tweede.