Mariske Strauss wint bij de Elite vrouwen op Watersley

Bij de vrouwen werd er veel verwacht van de aanwezige dames. Worldcup ervaring van dit jaar en enkele interessante namen aan de start. Mooie strijd werd er voorspeld en er werd ook vooral uitgekeken naar het duel om de zege. OA Ceylin del Carmen Alvarado, Puck Pieterse, Lotte Koopmans, Mariske Strauss, Hannah van Boven aangevuld met talentvolle snelle buitenlandse rijders beloven een mooie wedstrijd.

Vanuit de start is het gelijk Lotte Koopmans die haar duivels ontbind en de rest op achtervolgen zet. Na 1 ronde is het een klein groepje met lotte Koopmans, Puck Pieterse en Mariske Strauss die de toon zetten in de wedstrijd. Direct gevolgd door Emeline Detilleux, Ceylin del Carmen Alvarado en Hannah van Boven. Na een paar ronden zijn de plaatsen wel zo goed als verdeeld en verdedigd eenieder zijn eigen plaats met verve. mariske Strauss heeft inmiddels de kuierlatten genomen en heeft souverein de wedstrijd in handen genomen. lotte Koopmans kan Puck Pieterse afhouden en gaat voor de 2e plaats. Puck Pieterse wordt 3e die ook nog 1 buckle van haar schoen heeft gewerkt maar er geen last van ondervind. Het podium is voor vandaag gevormd met deze 3 toppers.

Achter de podium kandidaten is het Emeline Detilleux die haar goede vorm door laat gaan en 4 wordt. Hannah van Boven wordt 5e , Theresia Swenk wordt 6e , Ceylin Alvarado zien wij op de 7e plaats , Emma Blömeke op de 8e plaats , Rosa van Doorn 9 en Romana Carfora 10e.