Mathieu van der Poel laat zich gelden bij eerste Worldcup in Stellenbosch

Samuel Gaze, Nino Schurter en Maximme Marotte dat was het podium, plaats 1, 2 en 3 van de eerste Worldcup in Stellenbosch. Maar dan komt Mathieu van der Poel, opgerukt van de 47e startplaats naar al heel snel een 4e plaats in de wedstrijd.

foto via FB pagina Corendon-Circus

Dat mountainbiken is wel een dingetje bij Mathieu, je ziet hoe hij strijd levert, verbeten kop er op en gaan. De flow van het parcours volgend dat is wat hij wil. Is het mountainbiken zijn grootste liefde in het offroad gebeuren ? Als je hem ziet rijden denk je dat ie nooit niets anders heeft gedaan. Fantastisch dat we als heel erg klein kikkerlandje onszelf kunnen laten gelden in die grote globale sport die het mountainbiken is. Ook Mathieu kan zich laten gelden, zich meten met echte top mountainbikers, zijn hele ziel en zaligheid in de wedstrijd leggen. Woorden schieten te kort om te omschrijven hoe het is die lange Nederlander te zien rijden, genieten met een grote G.

Michiel van der Heijden had niet helemaal zijn dag vandaag, een opgeblazen motortje in de eerste ronde en dan nog met een lekke band afrekenen was er te veel aan voor de Waalwijker. De eerste “laaglander ” is op de 47e plaats Ruben Scheire tegen, 45e is Michiel van der Heijden, 55e Frank Beemer, 56e Jens Scheurmans, 64e Kevin Panhuyzen, 76e Sebastien Carabin, 88e Robin van de Abeele.

De volgende afspraak in de Worldcup is Albstadt, daar waar de Nederlanders seer mooie resultaten neer hebben gelegd het afgelopen jaar. Offroadbikers.eu is daar aanwezig om uitgebreid verslag te doen hoe de Nederlandse en Belgische mountainbikers rijden.