Mathieu van der Poel mountainbiker van het jaar David Nordemann talent van het jaar 2017

Bij de mannen was de keus voor mountainbiker van het jaar en talent van het jaar niet makkelijk. De verschillende mountainbikers hebben ieder op hun manier een fantastisch seizoen gehad en verreden. Mathieu van der Poel wordt wel algemeen erkend als de beste van dit moment en wint de titel. David Nordemann wint de titel van talent van het jaar 2017.

Met Mathieu van der Poel wint zoals gezegd een van de grootste talenten die Nederland de laatste jaren heeft gehad in het mountainbiken. Sinds heel lange tijd een Nederlander die op de eerste rij staat aan de start van een WC bij de Elite mannen. Voor het eerst ook sinds lange tijd dat er na de start een rij amechtig hijgende wereldtoppers in een Nederlands mountainbike wiel zitten bij de WC in Albstadt. Een talent waar de andere toppers over spreken, technisch nog niet helemaal perfect maar toch. Een winnaars type ala Bart Brentjens in vroeger tijden in de grootste wedstrijden die er zijn. Mathieu die te kennen heeft geven ook in 2018 alle WC wedstrijden in Europa te rijden en al begint in Stellenbosch in Zuid-Afrika. Met nog enkele meerdaagse wedstrijden op het programma hopen we natuurlijk dat hij ook het WK tot zich laat komen. Hopelijk laat hij ook in 2018 zien wat hij in zijn mars heeft op de grote parcoursen. Het uiteindelijke doel van Mathieu van der Poel zijn de Olympische spelen in Tokyo in 2020.  Mathieu, gefeliciteerd met de titel van mountainbiker van het jaar.

David Nordemann is dan het mountainbike talent van 2017 geworden. Onder de vlag van het team van Bart Brentjens groeit David langzaam uit tot een topper in het mountainbiken. In 2017 was het geluk niet altijd aan zijn zijde, de wil om top uitslagen te rijden wel. Ook was te zien dat hij wel degelijk heel dicht tegen de wereldtop aan schurkt bij de U23 klasse waarin hij uitkomt. Getraind door het Duo Mandy Beumer-Reza Ravenstein gaat het de volgende jaren voor de sympathieke jongeling alleen maar crescendo. Wat minder pech en lekke banden zouden hem in ieder geval de kans geven met gelijke wapens te strijden in de zeer competitieve U23 klasse in de worldcup wedstrijden. We gaan de komende jaren nog veel zien van David Nordemann, het klimmen tovert een grote glimlach op zijn gezicht en zijn ranke lijf zal nog menig tegenstander tot waanzin drijven. Dat is waar het in het mountainbiken om draait, klimmen en dat is waar David goed in is. David, gefeliciteerd met het behalen van deze titel.

Ook de andere mountainbikers in deze verkiezing hebben mooie resultaten laten zien in 2017, Vooral Hans Becking en Michiel van der Heijden hebben onuitwisbare indrukken achtergelaten afgelopen seizoen. 2018 zal een mooi jaar worden, deze awards zijn uitgereikt en op naar de awards van 2018 met deze groep talentrijke mountainbikers die Nederland momenteel rijk is.