Mathieu van der Poel op herhaling bij Prolease GP Brabant in Rosmalen

Mathieu van der Poel kwam, zag en won in Rosmalen. Toon Aerts tweede en Corne van Kessel derde.

Vanaf de start rijdt een klein select groepje weg dat aangevoerd wordt door Mathieu van der Poel. Toon Aerts, Corne van Kessel, Daan Soete zijn de andere drie in het groepje. 2 ronden verder is Mathieu al weg gereden en alleen op de solo toer gegaan. De drie Telenet Fidea Lions zijn een onderlinge strijd uit aan het vechten voor de overige podium plaatsen. Mathieu komt na een lange solo met de handen omhoog over de finish.

Mathieu geeft aan dat het op dit parcours elke bocht aan zetten is naar de volgende bocht. Geconcentreerd rijden is wel erg belangrijk op dit parcours. Snel en technisch door de vele bochten, dat mag ik graag rijden. Ook een beetje het showelement gebruiken is wel wat me past, springen op de brug bijvoorbeeld.

Corne van Kessel is de tweede Nederlander op het podium, bezig aan een goed seizoen en blij met zijn derde plaats. Morgen is Contern in Luxemburg mijn volgende wedstrijd en niet Ruddervoorde. Losse crossen rijden vind ik erg prettig om mijn seizoen in te delen en voor nu gaat het erg goed vertelt Corne ons.

1 Mathieu van der Poel

2 Toon Aerts

3 Corne van Kessel

4 Daan Soete