Mathieu van der Poel snoert iedereen de mond en pakt zege in WC Zolder

Mathieu van der Poel liet er geen twijfel over bestaan en wint na een gedegen solo de WC in Zolder. Laurens Sweeck kan het in de laatste meters afmaken voor de tweede plaats, Wout van Aert pakt de derde plaats.

Zou het vandaag dan zo ver komen, de tweestrijd tussen Wout van Aert en Mathieu van der Poel. Alle tekenen waren er vanaf de startlijn. Mathieu was weer fit ? en Wout verkeerd in de kracht van zijn leven, mooie strijd gewaarborgd. Vanuit de start zijn het gelijk alle favorieten die elkaar opzoeken. Mathieu van der Poel en Wout van Aert laten er geen twijfel over bestaan deze titanenstrijd samen te willen voeren en vertrekken al in de eerste ronde uit de groep. Wout neemt heel even een paar seconden voorsprong maar Mathieu trekt op de finishstraat de stand weer gelijk en sluit wederom aan. Ronde drie is dan de beurt aan Mathieu om de rol van volger om te draaien in aanvaller. De verwachting is dat dit gaat duren tot de finish maar niets blijkt minder waar.

Mathieu vertrekt furieus en Wout volgt even hard, nee toch niet. Mathieu loopt seconde per seconde weg, met ongeveer 20 seconden voorsprong lijkt Wout dan te buigen voor een sterke Mathieu. Verder weg lopen per ronde met uiteindelijk een kleine 45 sec verschil dat Mathieu van der Poel hier de overwinning naar zich toe trekt. Intussen is Laurens Sweeck ronde per ronde dichter op Wout van Aert gekomen. Laurens sluit op ruim anderhalve ronde aan en hier begint een strijd voor plaats 2. Stuivertje wisselend zou je zeggen dat van Aert het voordeel van de sterkste heeft. Van Aert maakt echter een klein foutje en laurens Sweeck schuift hem voorbij in een klimmetje, een paar meter voorsprong voor Sweeck richting de finishstraat. Sprintend en alles gevend kan Laurens Sweeck Wout van Aert afhouden en pakt plaats 2. Wout van Aert plaats 3.

Een titanenstrijd die uitloopt op een teleurstellende rol voor van Aert, Laurens Sweeck verrast met een erg sterk optreden uit het achterveld. Mathieu van der Poel snoert wat monden die zeggen dat hij niet 100% was. Laten we nog een week verder zijn en een nog frissere Mathieu zien na zijn ziek zijn, hoe ver loopt hij dan uit ? De sterkste van het seizoen lijkt toch de in België wonende Nederlander te zijn met sterke papieren voor de hoofdprijs dit seizoen. Een mooi optreden ook voor Lars van der Haar die druk doende is om klaar te zijn voor zijn wedstrijd in Valkenburg ! een mooie 4e plaats na een mindere periode.