Mathieu van der Poel vierde en Hans Becking zevende bij WK marathon in Singen

Met 2 plaatsen bij de top tien van de wereld mag je als kleine natie niet mopperen. Mathieu van der Poel op de vierde plaats en Hans Becking op de zevende plaats bij een WK Marathon. Alban Lakata pakt voor de derde maal de titel, Tiago Ferreira pakt plaats twee en Daniel Geismayr de derde plaats. Oostenrijk boven dus.

Vanaf de start was bekend dat er een grote groep gevormd zou worden, veel snelle mannen die lang aan zouden kunnen klampen. Volgens Hans Becking zat er halfweg koers nog een kleine 30 man bij elkaar in het pak. Daarna is een groep van 4 weg gereden met het podium en van der Poel er bij. Goed dat hij er bij zit en Hans Becking hoeft dan vervolgens zich niet meer dubbel te vouwen omdat er een Nederlander bij de kopgroep zit.

Hans Becking, “Het geeft goed gevoel die zevende plaats vandaag. Moment dat de eerste 4 wegrijden kon ik niet mee helaas, maar ik ben heel tevreden uiteraard. Het bleef enorm lang bij elkaar. Halfweg koers met 30 man ofzo… Dan zat Vdp in de eerste groep dus hoefde ik niet te fanatiek in de achtervolging te gaan. En sprinten kan ik niet.. dus tja..

Met de finale in zicht is Mathieu van der Poel niet degene die beschikt over super benen vandaag. Mathieu moet de rol lossen en komt weer terug in de groep van Hans Becking waar hij de vierde plek toch nog weet te pakken. Prestaties van formaat dat wel degelijk. Mathieu had heel de wedstrijd aan moeten klampen omdat hij niet echt de benen van een kampioen had vandaag, heel erg jammer maar zoals gezegd “als je als kleine mountainbike natie dit kan laten zien is alleen een diepe buiging voor deze prestaties genoeg”

In het achterveld zijn het de Belgen die met Roel Paulissen 16e, Frans Claes 17e en Sebastién Carabin 18e die met drie Belgische bikers achter elkaar eindigen. Misschien ook minder dan gehoopt voor deze toppers maar nog steeds prestaties van formaat.

Roel Verhoeven, 63e in de wedstrijd. Het was gewoon een wielerkoers. Waarbij ik de slag volledig mis. Vervolgens de hele 1e ronde proberen terug naar voren te rijden. Dat lukte redelijk, met een aantal mensen in mijn wiel. Die inspanning heb ik later echter wel moeten bekopen, waardoor ik in de 2e ronde terugzakte in een inmiddels grote groep (wielplakkers). Dat maakt dat ik slechts deels tevreden ben. Maar goed, bagage voor de volgende keer

Verdere uitslagen van de Nederlandse en Belgische mannen in Singen. Jasper Ockeloen 36, Bas Peters 65, Rob van de Werf 74, Tim Smeenge 81, Robbert de Nijs 83, Bram Saeys 87, Stijn Van Boxstael 90, Thom Bonder 98, Mathias Cloostermans 99, Gunter Willems 109 en Marc de Maar had een DNF.