Mathieu van der Poel is de kampioen van Nederland en schrijft wielergeschiedenis

Mathieu van der Poel is in Apeldoorn Nederlands kampioen mountainbiken geworden, de geschiedenisboeken van de Nederlandse wielerhistorie zijn ook weer uitgebreid.Hans Becking, de marathon specialist, wordt tweede na een mooie strijd met Michiel van der Heijden die derde wordt.

Alle drie de titels in het Cyclecrossen, Wegwielrennen en het Mountainbiken zijn nu Van der Poel zijn deel. Het doel voor vandaag was die historie schrijven en de trui pakken, zodat hij deze in de Worldcup wedstrijden kan tonen aan het publiek.

Na de start rijdt een groepje van 6 bikers als aan een touwtje 2 rondes over het mooie parcours. Dan ziet Mathieu een kans om het tempo te verhogen en daarmee is de angel uit de strijd om de titel. Hans Becking en Michiel van der Heijden gaan gezamenlijk de strijd aan om te zorgen dat er niemand meer uit het achterveld terugkomt. Hans Becking kan Michiel, die tegen de kramp aan zit, lossen en komt als tweede over de finish waar hij ontzettend blij mee is. Michiel is dan de derde en ook Michiel heeft vrede met deze uitslag. De omstandigheden maken deze wedstrijd zwaar, dit horen we vrijwel van alle deelnemers terug.