Mathieu van der Poel maakt met zijn titel de gouden hegemonie van Nederland compleet

De favorieten die het mooie weer maken vandaag bij de Elite mannen. Mathieu van der Poel wint de wedstrijd, Wout van Aert is tweede en Laurens Sweeck derde.

Met de offday van Mathieu op de Koppenberg zaten enkele toppers te bedenken wat te doen tijdens dit EK in Rosmalen. Voor de toppers in het veldrijden is het wit-blauwe met gouden sterren belegde shirt een kleinood waar ze graag voor rijden. Wout van Aert ontbond uit de start zijn duivels en had zelfs even een kleine voorsprong. Mathieu van der Poel maakte aan de bedoelingen van Wout van Aert al snel een einde en nestelde zich in zijn wiel. In ronde drie was een krachtige versnelling er teveel aan en was Mathieu vertrokken voor zijn zegetocht.

Wout van Aert buigt zich inmiddels waarschijnlijk het hoofd om te bedenken hoe hij die dekselse van der Poel van zich af kan houden. Wout is wel gewoon goed maar niet genoeg om Mathieu te bedwingen. In de achtergrond zijn het de overige toppers die er een mooie strijd van maken. Lars van der Haar, Michael Vanthourenhout, Laurens Sweeck, Quinten Hermans zijn zomaar wat namen die strijden voor de derde plaats. Laurens Sweeck pakt met een knappe remonte in de laatste 2 ronden toch die derde podium plaats.

Joris Nieuwenhuis vecht zich door het pak renners heen om uiteindelijk op een knappe 7e plaats te eindigen. Mooi resultaat van de eerste jaars Elite renner van Sunweb.

In België zijn de rapen gaar, geen gouden medaille op een Europees Kampioenschap. Hoe leggen we dat uit ? De hegemonie van Nederland was in 4 van de 5 klassen een succes, de U23 herbergt de toppers van morgen en daar is een foutje funest voor je uitslag. Nederland kan in ieder geval met opgeheven hoofd het toneel in Crossmalen verlaten. Met 8 van de 15 te vergeven medailles en 4 x goud heb je daar alle reden toe.