Mathieu van der Poel wint de ultieme WK tweestrijd in Hoogerheide

Gaat het WK bij de Elite mannen een tweestrijd worden Van de Poel – van Aert ?! Het heeft er alle schijn van gezien de staat van dienst van de 2 toppers in het veldrijden. En Iserbyt, Vanthourenhout, Sweeck, Van der Haar en Nieuwenhuis? worden die gedegradeerd tot figuranten? Het gaat er alle schijn van hebben maar de wedstrijd moet nog altijd verreden worden en daar zit een addertje onder het gras als je pech hebt.

Mooi veld aan de start, de absolute top van het mondiale veldrijden. Super harde en snelle start van Lars van der Haar die het veld aanvoert als ze het onverhard induiken. Een halve ronde en Mathieu van der Poel neemt over en samen met Wout v Aert nemen ze de kuierlatten. Bouwen al snel een kleine 15 sec voorsprong op als willen ze zeggen “wij twee vechten het samen uit”.

Ze vechten het samen uit, ronde na ronde een straf tempo aanhoudend. In de achtergrond is het Lars van der Haar die op een gegeven moment op 43 sec doorkomt. Twee ronden later is het van der Haar die met Iserbyt de posities 3 en 4 bekleden. Enkele schermutselingen en proberen waar de zwakke cq sterke punten van elkaar liggen bij van Aert en van de Poel. Het lijkt er op dat ze vrijwel net zo sterk zijn. Het komt aan op de laatste ronde. Nieuwkomer in de Belgische selectie Gerben Kuypers is samen met Vanthourenhout een robbertje aan het strijden om plek 5 en 6.

De laatste ronde brengt de beslissing in deze ongemeen spannende wedstrijd. Het komt aan op een sprint tussen Mathieu van der Poel en Wout van Aert. Van der Poel pakt nipt de overwinning en verwijst in de ultieme strijd van Aert naar de 2e plaats. Eli Iserbyt op zijn beurt kan de 3e plaats pakken ten nadele van Lars van der Haar. Michael Vanthourenhout wordt 5e, Gerben Kuypers 6e, Niels Vandeputte 7e, Laurens Sweeck 8e, Cameron Mason 9e en Clement Venturini maakt de eerste 10 vol.

Zeer mooie spannende wedstrijd, mooi parcours en fantastisch publiek gezien vandaag. Chapeau voor iedereen.