Michiel van der Heijden pakt een mooie 14e plaats tijdens het WK in Cairns

Michiel van der Heijden is de enige Nederlandse troef bij de Elite mannen. Hans Becking had te kennen gegeven niet te willen gaan, Michiel verdedigd de Nederlandse driekleur in het grote en sterke veld Elite mannen. Val di Sole was ook niet wat er door Michiel gewenst werd, hoop op betere tijden in Cairns dus. Een parcours wat de Nederlands kampioen zich wel liet smaken en waar hij zijn skills ook kon laten zien. Natuurlijk waren er wat Michiel betreft wel wat haken en ogen geweest dit seizoen. Welgeteld een wedstrijd in de WC cyclus die hem goed ging, wel de Nederlandse driekleur om de schouders. Wel die zeer mooie prestaties in de Cape Epic als ultieme voorbereiding op dit seizoen.

Archief foto Michiel van der Heijden met vrouw en verzorgster Imogen Buick.

Het zit er zeker in bij de ex U23 wereldkampioen, talent verloochend zich nooit. Het heeft even geduurd maar dit jaar heeft de inmiddels in Waalwijk woonachtige mountainbiker laten zien zeker wel tot de top te behoren. Gelukkig heeft Cairns voor hem in petto waar hij al enkele wedstrijden op zit te wachten, zonder pech en met een goede start staat hij gewoon zijn mannetje in het grote geweld. Een 14e plaats is waar hij tijdens dit Elite WK mee beloond werd. Een erg mooie uitslag voor de sympathieke mountainbiker die hij is.

“Michiel van der Heijden, ik had vandaag die perfecte start die je nodig hebt. Doorheen het veld kon ik de eerste ronde mooi opschuiven en richting de plaats rijden die bij me hoort. Ik voelde me heel sterk en het parcours lag me erg goed. Alles valt ook precies vandaag op zijn plek. Ik was hier dus echt heel erg blij mee, een 14e plaats op het WK daar kun je mee thuis komen. Ook weer een mooie opsteker richting het volgende seizoen”