Milan Vader op de achtste plaats eerste Benelux biker bij U23 wedstrijd in Albstadt

Een zeer groot veld U23 mannen schiet het veld in, het gladde, glibberige natte veld en parcours welteverstaan. Milan Vader kan met een 8e plaats toch bevestigen dat hij bij de U23 bij de top hoort.

De regen van net voor de wedstrijd maakte van het parcours en natte glibberige wedstrijd. Veel hing af van de factor geluk en je stuurmanskunst. Ook speelt mee of er een valpartij net voor je neus is die je niet kan ontwijken, zelf een fout maken was funest. Veel factoren die in dit ontzettend grote veld belangrijk zijn. Milan Vader kan met een 8e plaats bevestigen op Worldcup niveau. Op de 23e plaats is het Pierre de Froidmont die zijn vorm niet helemaal gestalte kan geven vandaag. Op de 19e plaats David Nordemann die ook nog met een lekke band had af te rekenen. Marc Bouwmeester eindigt op de 32e plaats. Timo Kielich op de 59e plaats. Max van Hoorne op de 75e plaats. Marten Haitjema op de 86e plaats. Rob vanden Haesevelde op de 92e plaats. Sam de Nijs sluit de rij van uitrijdende Benelux bikers op de 119e plaats.

Nick Vanpol, Siert Minkema en Wout Alleman hebben een DNF achter hun naam door verschillende oorzaken. 12 deelnemers uit de Benelux is wel een respectabel aantal deelnemers.