Milan Vader wint bij de Elite-U23 de XLC 3 Nations cup in Eupen

Met de wedstrijd in Eupen bleek het voor veel Belgische en Nederlandse toppers mooi om dicht bij huis een top parcours te rijden. Eupen met zijn hoogteverschil en speelse obstakels oefent dan toch die aantrekkingskracht uit. Milan Vader, topper uit de U23 klasse wint na een solo in het tweede gedeelte van de race deze wedstrijd.

Een bekeken race rijden was dan wel het toverwoord voor Milan Vader. Samen met Pierre de Froidmont die al snel het solo avontuur aanging en daarmee de wedstrijd opent. Ruben Scheire, ook al een topper die de jongste wedstrijden stevig zijn mannetje staat. Ruben was volgens de kenners de beste in de wedstrijd maar Milan Vader kan zeer slim en bekeken koersen, dat blijkt uit zijn mooie overwinning. Met ruim een minuut op nummer twee Ruben Scheire en Marc Bouwmeester kan de derde plaats opeisen met een achterstand van ruim een halve minuut. Pierre de Froidmont wordt vierde en Nick Vanpol vijfde.

Milan Vader over zijn wedstrijd,

Ik had tijdens de verkenning gezien dat het belangrijk was om voorin te koersen dus nestelde me snel mee in de kop van de wedstrijd. In de vijfde van in totaal acht ronden reed ik weg bij mijn tegenstanders en soleerde naar de zege. ,,Winnen is altijd een fijn gevoel en zeker na de pech van vorige week. Afgelopen week voelde ik mij al goed in de trainingen, dus onze aanpak lijkt de goede kant op te gaan. De wedstrijd was zwaar en lang, vooral met de warmte. Ondanks het zware weer en parcours heb ik erg genoten van deze wedstrijd.

Pierre de Froidmont over zijn wedstrijd,

Ik had een zeer goede start en reed toen 4 rondjes op kop van de wedstrijd. Toen maakte ik helaas 2-3 fouten en Milan Vader en Ruben Scheire kwamen over me heen. Op dat moment was het moeilijk om de focus te houden,de benen en het hoofd hadden even een mindere ronde. Daarom ook dat ik het in de vijfde slechte ronde terug kreeg dat ik een grote inspanning had gedaan. Marc Bouwmeester kwam ook nog over me heen. Ik kon echter wel tot het einde mijn wedstrijd blijven rijden en vierde worden. Ik ben nog steeds tevreden, mijn doelen komen binnenkort met de wereldbekers.