Milan Ziemerink kan zijn geluk niet op als mountainbike kampioen van Nederland

De Nieuwelingen zijn als altijd onbevangen in de strijd. Vanaf de start zijn het drie bikers die het voortouw nemen, alle drie bij de favorieten. Milan Ziemerink wint de wedstrijd en daarmee de titel. Perry Wit is tweede en Luke Verburg derde.

De start is met deze grote groep mountainbikers belangrijk. Zorgen dat je in de start loop geen plaatsen verliest is al een op zichzelf staande strijd. De eerste ronde zijn het de drie favorieten die al op een ruime afstand van de rest van het veld de leiding hebben genomen. Al stuivertje wisselend aan de kop maar steeds bij elkaar gaan de drie leiders de laatste ronde in. Wie gaat hier die titel winnen, een vraag die ook de drie leiders zichzelf hadden gesteld. Perry Wit komt richting de laatste bocht als eerste, Luke Verburg maakt een inschattingsfoutje en rijd Perry door een te hoge snelheid in de fiets. Perry en Luke vallen en haperen in de laatste bocht en Milan is als lachende derde degene die de titel opeist. Perry kan niet snel genoeg overeind en schakelt nog mis wat hem de kracht kost om Milan nog te achterhalen, Perry Wit tweede. Luke Verburg erkend dat zijn actie om binnendoor te steken te veel snelheid kende en is na zijn val de derde op het podium.

Alles tussen Luke en Perry is uitgepraat en excuses zijn gemaakt en aanvaard, mooi dat dit kan in topsport op nieuwelingen niveau. Milan Ziemerink, een van de favorieten kan dan eindelijk die trui om zijn schouders heen trekken en is dolgelukkig met dit kampioenschap. Een klein ding is in deze wedstrijd wel van toepassing, twee vechten om een been, de derde gaat er mee heen. Zonder een van de drie koplopers te kort te doen, een mooie strijd tussen drie favorieten.