Mooie Mountainbike tijden met WC Stellenbosch en Cape Epic in het verschiet

Voor de komende weken is het vizier van heel veel mountainbikers gericht op Zuid Afrika. De Worldcup race van Stellenbosch, de eerste in de Mercedes Benz World Cup serie en de Cape Epic zijn 2 evenementen waar iedereen reikhalzend naar uitkijkt.

Allereerst de Worldcup in het gortdroge Stellenbosch. Een mooi parcours waar Nederlandse mountainbikers al leuke resultaten hebben neergezet. Ook vanuit België is de mountainbike wereld op Zuid Afrika gefocused. De gehele Nederlandse en Belgische mountainbike wereld kijkt nu uit naar de XCO seizoens start. Kanshebbers genoeg op ereplaatsen, Mathieu van der Poel inmiddels voorop. Bij de mannen is ook Michiel van der Heijden iemand om in de gaten te houden, Jens Scheurmans van Belgische zijde gaat hopelijk goed. Is Ruben Scheire inmiddels al top, overgestapt naar Tarteletto-Isorex. Bij de Vrouwen zijn Anne Tauber en Githa Michiels namen om te volgen. Bij de U23, Milan Vader, David Nordemann, Wout Alleman. Zomaar wat namen waar iets van verwacht wordt en die dat ook waar zouden kunnen maken.

Dan volgt de Cape Epic. Inmiddels horen we dat Githa Michiels op het laatste moment met Ariane Luthi een team vormt, de andere vrouw die met Ariane zou rijden ziek is geworden. Githa gaat dan hopelijk wat laten zien, Ariane Luthi is gepokt en gemazeld in podiums rijden bij de Cape Epic. Voor nu eerste even de focus op komende weekend. Wel in Zuid Afrika, het continent wat hard aan de weg timmert met schitterende mountainbike wedstrijden.