Mooie prestaties van Nederlandse mountainbikers bij HC wedstrijd in Jelenia Gora

De Maja Wloszczowska mountainbike race is de laatste wedstrijd voor dit seizoen van veel Nederlandse mountainbikers. Anne Tauber die na deze wedstrijd aan haar schaats seizoen begint. David Nordemann die zijn laatste wedstrijd van het seizoen rijd en Milan Vader die de laatste U23 rijd op het mooie parcours in Polen.

Fotocredits via FB van Brentjens mtb team.

De vrouwen Elite waar we naar uitkeken hebben met een goed startveld aan mountainbikesters het meeste bekijks. Uiteraard de naamgeefster aan deze wedstrijd Maja Wloszczowska, Anne Tauber, Anne Terpstra, Ida Jansson. Vanuit de start zijn het de twee Nederlandse mountainbikesters die het veld mee aanvoeren. Anne Tauber rijd weg van de anderen en kan haar zege solo af gaan ronden. Maja Wloszczowska wordt tweede , Cabelicka Jitka derde en Anne Terpstra vierde. Een heel mooi resultaat met twee Nederlandse bikers bij de eerste 5.

Fotocredits via FB van Brentjens mtb team.

David Nordemann die in een sterk veld zijn derde plaats op het WK nog meer glans geeft en tweede wordt, Milan Vader die vierde wordt en weer twee Nederlandse bikers bij de eerste 5.

Bij de Junioren laat Belgische biker Lukasz Malezewski zich opmerken met een mooie tweede plaats.

Bij de Elite mannen zijn Kevin Panhuyzen en Jochen de Vocht met een zevende en twaalfde plaats ook succesvol in een sterk deelnemersveld.