Mountainbike Team Habitat staat in de startblokken voor het nieuwe seizoen

LEEUWARDEN Dinsdagmiddag 20 februari presenteerde het Habitat Mountainbiketeam de ploeg voor 2018 in het gloednieuwe Hotel Van der Valk in Leeuwarden. Van der Valk is één van de sponsors van het team. Marijn de Vries, voormalig profwielrenster, had een professionele en boeiende presentatie in huis. Waarbij zij de renners voorstelde aan de gasten en haar inspirerende verhaal deelde over het bedrijven van topsport op latere leeftijd.

Al sinds 2015 wordt de naam en identiteit van Habitat for Humanity uitgedragen door de renners en de staf van het mountainbike team, dat zowel financieel als materiaal ondersteund wordt door vele sponsors.

Habitat Directeur Jennifer Lemke: ,,Wij zijn heel erg blij met deze bijzondere samenwerking. Doordat er op een positieve manier aandacht wordt besteed aan ons doel; de zichtbaarheid van onze bouwprojecten in ontwikkelingsgebieden vergroten. Het is geweldig om te zien dat alle sponsoren op hun manier meehelpen aan het succes van de ploeg.”

 

Nieuw

Watersley Sports & Talent Park is sinds dit jaar een nieuwe partner van de ploeg, de samenwerking omvat onder andere een huis voor de sporters op de sportcampus in Sittard. Dit “Habitat huis’ helpt de renners om zich optimaal voor te kunnen bereiden op hun wedstrijden.

Ook nieuw in het team is Tim Heemskerk, die de rol van performance manager op zich neemt. ,,Als oud-bondscoach mountainbiken van de KNWU heeft hij een schat aan ervaring om progressie bij onze jonge renners te borgen’’, vertelt teammanager Maarten Kemperman.

 

Het team

Dit jaar heeft het Habitat Mountainbike team weer een ijzersterke ploeg met daarin onder andere oudgedienden Frank Beemer en Kevin Panhuyzen. Daarnaast heeft het team zich versterkt met het Nederlandse talent Milan Vader, de Schotse Isla Short, Pools kampioene U23 Marlena Drozdziok, en marathonspecialist Adriaan Botma.

Laatstgenoemde zal onder meer te zien zijn in de extreem-lange Nederlandse marathons, zoals de Drenthe 200 en de Bartje 200. Ook staat Botma aan het vertrek bij een aantal Duitse marathons. Botma, maar ook de XCO renners en rensters, worden ook het hele seizoen ondersteund door de beide techniektrainers Gert Tholen en Han Hoving. ,,Deze mannen zijn heel belangrijk want zij zorgen ervoor dat onze renners supersnel maar heelhuids beneden komen’’, aldus Kemperman.

Het XCO-team zal aan de start staan van verschillende wedstrijden zowel in binnen als buitenland. De focus zal liggen op de UCI World Cup series, die op 10 maart van start gaat in Zuid-Afrika. Verder wordt deelgenomen aan de Britse MTB series in onder andere Sherwood Pines. Overige belangrijke wedstrijden zijn de Duitse Bundesliga en de Deense Sram-Liga.