Mountainbikeclub “Bar-End” uit Apeldoorn pakt verder uit

Bikeparc

Het idee was er al langer, maar kreeg na het mooiste Nederlands kampioenschap in 2018 een boost. Het parkoers was mooi en uitdagend. We kregen zelfs vragen uit het land om de expertise van de bedenker te mogen gebruiken. Op dat moment kwamen er een aantal dingen bij elkaar en viel de puzzel in één. Mountainbike, talentenopleiding, Apeldoorn Fietsstad, toerisme, de FSG sportacademy, lokale ondernemers enz. enz.  Een Bikeparc dus. Ron Windhouwer, voorzitter technische zaken, heeft het hele idee op papier gezet in de notitie “Mountainbikeclub Bar-End de verbindende factor”

Samen met de bedenker van het NK parkoers, hoofdtrainer Han ten Hove is het plan verder uitgewerkt. Er zijn offertes opgevraagd, subsidie aangevraagd en gelukkig ook gekregen. 

Nu anno 2020 zijn we in juni met de werkzaamheden gestart en hopen we dat deel 1 (van de 3) eind juli 2020 gereed is. De aanleg is in handen van Tracks&Trails van Patrick Jansen onder toeziend oog van Han ten Hove. Het Bikeparc is voor zowel de wedstrijdrijder als voor de recreant. Op alle niveaus moet er aan de techniek geoefend kunnen worden om de veiligheid van het mountainbike te vergroten. Nederland kan wel fietsen, maar niet iedereen kan mountainbiken. Voor de wedstrijdrijders is er een intentie van de KNWU om dit Bikeparc aan te wijzen als trainingscentrum. Verder zal het worden aangeboden voor clinics en trainingen. 

 

Wedstrijdteam

Door de goede trainingsfaciliteiten en trainers onder leiding van talentcoach Han ten Hove zagen we veel jeugdrijders groeien, maar ook naar andere teams vertrekken. Om deze talenten binnen de club te houden hebben we het Bar-End Giant store van Hest wedstrijdteam opgericht. Het eerste jaar is door Corona wat in het water gevallen, maar de doelstelling is clubbehoud voor talenten en zichtbaarheid en promotie voor Van Hest. Natuurlijk zou het mooi zijn als er prestaties zijn, maar dat is niet de hoofd doelstelling. Het zijn dan ook jongens (nog) van de club. Onze jongens. Lars van Ark, Sem Bekkers en Morris Gruiters zijn de 3 rijders voor 2020. Voor 2021 zal het team worden uitgebreid met Casper van Hartskamp en Bram Meijerink. De sponsor is één de hoofdsponsors van mountainbikeclub Bar-End en de andere sponsor is 9thWave voor het beschikbaar stellen van de wielen.  De begeleiding tijdens de wedstrijden is in handen van Willy van Ark en de  trainingsbegeleiding is in handen van, hoe kan het ook anders, Han ten Hove. De rijders maken ook deel uit van de samenwerking die mountainbikeclub Bar-End heeft met de FSG Sport Academy. Dit heeft geresulteerd in de Bike Academy waar talenten uit verschillende teams worden opgeleid. Door o.a. Han ten Hove.