MTB Baarlo heeft het goed gedaan bij Jos feron cup in Overloon

De wintercompetitie is bijna ten einde. De op één na laatste wedstrijd om de Jos Feron Cup werd afgelopen zondag verreden in Overloon. Het was koud, maar gelukkig droog. Het parcours lag er mooi bij.

In het eerste blok was het de beurt aan de nieuwelingen/ junioren. Voor MTB Baarlo verschenen hier Glenn Caumans, Jules Ursulman, Noud Peeters en Kevin Laning aan de start. Waar vooral Noud erg gebrand as om de nodige punten te gaan pakken om bovenaan het klassement te komen. Hij had hier een goede start, maar voelde al snel de ijspret van de afgelopen dagen in zijn benen. Na een ronde of 3 moest hij afhaken van de kopgroep en verder strijden voor een uiteindelijk 3e plaats.

In die kopgroep werd al direct vanaf de start het tempo bepaald door Kevin Laning. De gehele wedstrijd heeft hij gereden met de nummer 2 in zijn wiel. Uiteindelijk won Kevin de eindsprint, waardoor het hoogste podium deze week voor hem was.

Glenn Caumans en Jules Ursulman wisten op dit parcours respectievelijk 4e en 7e te worden.

Bij de jeugd 2 waren het Freek Bouten, Finn Keunen en Guus Janssen die in het zwart- oranje aan de start verschenen. Freek en Finn wisten direct een kopstart te pakken en het tempo van de wedstrijd te bepalen. Finn wist dit helaas niet de gehele wedstrijd vol te houden, mede door achterblijvers die hij op de smalle stukken tegenkwam. Het lukte hem uiteindelijk niet om het gat dat ontstaan was telkens weer dicht te rijden. Een mooie 3e plek voor Finn was het uiteindelijke resultaat. Freek heeft tot het einde van de wedstrijd het tempo voorin bepaald. Voor hem een 1e plaats.

Guus Janssen had moeite met het hoge tempo, hij werd uiteindelijk 17e.

Bij de jeugd categorie 2 was het Zepp Aelen die hier ook een mooie wedstrijd reed. In een groot deelnemersveld en dus een drukte op het parcours, wist hij 17e te worden.

Als laatste waren de mannen en masters aan de beurt. Bij de heren was het Frank Lamber die voor de Baarlose vereniging de strijd aanging. In een pittig deelnemersveld, waarin het tempo hoog lag, wist hij naar een mooie 12e plaats te rijden.

Bij de heren MTB waren reden Erik Keunen en Luuk Peeters onder de vlag van MTB Baarlo. Ook zij reden beiden een erg mooie race. Lange tijd konden ze samen rijden, maar op een gegeven moment moest Luuk afhaken. Voor Erik een 9e plaats en voor Luuk een 10e plaats.

Met 4 podiumplaatsen kan MTB Baarlo weer terugkijken op een succesvolle wedstrijddag. Aanstaande zondag wordt de laatste wedstrijd om de Jos Feron Cup verreden in Bocholtz. Dan wordt ook het uiteindelijke klassement bepaald, waarin voor een aantal renners van MTB Baarlo nog mooie kansen liggen.