Na Jolanda Neff ook Pauline Ferrand Prevot in de ziekenboeg

Het zag er tot voor een kleine maand geleden goed uit voor Jolanda Neff en Pauline Ferrand Prevot. Beide dames die top zijn in CX en Mountainbiken hadden een mooi jaar in het verschiet. Niets blijkt minder waar begin Januari 2020.

Twee grote kandidaten voor een titel in CX en Olympisch mountainbiken zijn geveld door zware blessures. Jolanda Neff heeft een trainingsongeval gehad in Amerika waar ze zeer zwaar ten val kwam. Revalidatie zal minimaal 3 maanden vergen. Daarbij opgeteld weer de training hervatten in een Olympisch jaar wat niet mee valt. Jolanda is van uitzonderlijke klasse maar komt ze dit in aanloop naar de spelen wel op tijd te boven. De favorietenrol zal er in ieder geval even niet zijn. Hopelijk komt de sympathieke Zwitserse deze blessure te boven en is ze snel weer op haar fiets te bewonderen.

Francaise Pauline Ferrand Prevot heeft dan na een heel goed jaar ondanks haar operatie nu weer te kampen met hetzelfde probleem. Dit probleem is wel in mindere mate aanwezig maar zal ook weer na een operatie die volgens bronnen aanstaande Vrijdag plaatsvind verholpen worden. Toch kleeft er voor de Francaise een behoorlijke hersteltijd aan vast. Ook voor Ferrand Prevot geld dat ze haar favorietenrol voor de Olympische spelen aan de kant kan schuiven. Hersteltijd is nodig en hetzelfde zware probleem in een jaar te boven komen zal niet makkelijk zijn.

Hopelijk hebben beide vrouwen die mits in conditie dominant aanwezig zijn in CX en Mountainbiken een voorspoedig herstel en snel weer terug op de fiets. Zoals al gezegd voor Jolanda en Pauline, go go go girls.