Nationale Mountainbike cup zit er aan te komen

Onderstaand bericht kwam ons zojuist toe via de mail. De Offroadcomissie heeft zeker wel het besprokene tijdens de bijeenkomst van een tijd geleden ter harte genomen. Hun inspanningen komen nu richting de mountainbikers via goede initiatieven.

Nationale MTB cup.

Tijdens de inbrengavond in november 2016 is er over veel onderwerpen binnen het mountainbikengesproken. De commissie offroad is inmiddels met een aantal van de besproken onderwerpen bezig.

Een van de onderwerpen waren de nationale wedstrijden.
Specifiek het feit dat er steeds minder wedstrijden onder auspiciën van de KNWU worden verreden en ook het aantal deelnemers afneemt.

“We zijn daarom bezig om een nationale MTB cup te organiseren onder auspiciën van de KNWU. Dit moeten laagdrempelige wedstrijden zijn met beperkte regels voor een groot aantal sporters toegankelijk. Breedte sport is het doel en hopelijk tevens een opstap naar topsport”

Ook voor de organisatoren wordt het makkelijk gemaakt, zij krijgen een financiële bijdrage.  Verder gaan we werken met een poule van ‘MTB-minded’ jury leden aangevuld met regionale jury leden.

De wedstrijden zijn bedoeld vanaf de categorie nieuwelingen en ouder. Voor de deelnemers valt er, naast het sportieve plezier, ook nog een prijzenpot te verdelen.

We hebben een deel van de LJC organisaties benaderd en een aantal bestaande organisaties
om een wedstrijd te organiseren. Inmiddels hebben 6 organisaties positief gereageerd en we hopenuiteindelijk 8 a 9 wedstrijden in de cup te hebben.

De nationale MTB cup zal gaan draaien naast de Benelux cup (laatste besprekingen over doorgang lopen nog, we hebben goede hoop).

Op dit moment zijn we hard aan het werk om de details in te vullen, toch willen we dit graag met jullie delen om het enthousiasme onder de mountainbikers vast aan te wakkeren.