Natusport sport produktlijn is “Game On”

Natusport is een bedrijf gevestigd in Best. Bij dit bedrijf is er verstand van sport en sportprestatie verbetering door middel van OA Aminozuren creme’s en herstel olie. Een Whey Proteïne poeder voor direct na het sporten om het herstel te bevorderen. Ook behoorde tot ons test programma de Natusport Magnesium citraat tabletten en Natusport Zeoliet. Vanaf half Juli hebben we deze producten uitgebreid getest en hieronder onze bevindingen van deze producten. Een niet onbelangrijk detail van de Natusport productlijn is dat het gecontroleerde dopingvrije producten zijn, veilig voor en door sporters te gebruiken.

Natusport Amino Cream kracht en uithouding

Deze op basis van olie met toegevoegde hulpstoffen gemaakte vloeibare crème wordt in ieder geval goed opgenomen. De aminozuren worden door een huidpatch opgebracht waar ze rechtstreeks de spieren in kunnen trekken. Wat bij andere creme’s opviel is dat het vrij zware creme’s waren die je echt helemaal in moest masseren, deze crème op olie basis smeert makkelijk weg en neemt veel beter op. De werking is goed te noemen en je merkt dat je meer en beter kan trainen, hoeveel dat is vrijwel niet te meten maar wel merkbaar. Aminozuren zijn belangrijke bouwstenen in je prestatie’s en opbouw naar een topconditie. Hoe makkelijker dat je die rechtstreeks in je spieren krijgt hoe beter het is.Ook geeft deze creme een voeding aan je huid die haar zichtbaar zachter en soepeler aan laat voelen.

wp_20161119_0021

Natusport Amino Oil herstel olie

Deze olie opbrengen na het trainen geeft een weldadige werking op de spieren. De spieren ontspannen en nemen ook weer aminozuren op in hun vezels. De rustgevende werking word ook verkregen door verschillende essentiële oliën die in deze olie zijn toegevoegd. Rust en ontspanning en afvoer van melkzuur en afvalstoffen word met deze olie gestimuleerd. De L-Glutamine zorgt tevens voor een goed herstel van de spieren. De volgende dag is merkbaar dat je spieren beter hersteld zijn en ze voelen sterker aan. Het voordeel van een beter herstel houd ook in dat je beter en harder kan trainen. Dat het een win win situatie is zal duidelijk zijn.

Deze herstel olie is ook beschikbaar gesteld aan een body builder in zijn laatste 4 weken voor een wedstrijd. Het commentaar wat er terug kwam was veelzeggend. Het herstel van zijn spieren na het trainen was veel sneller dan normaal en zeer goed merkbaar. Doordat een body builder vrij droog staat in vet en veel spieren heeft was de werking erg goed bij hem. De olie werd heel snel opgenomen om het werk te doen daar waar het nodig was. De verkoelende effecten van deze olie geeft veel rust na het trainen.

Natusport Whey proteïne 97%

Whey Proteïne Isolate van NatuSport bevat 97% aan eiwitten. Het is rijk aan aminozuren, voordelen van dergelijke producten dat het snel en vrij probleemloos wordt opgenomen door het lichaam. Je kan het mengen met water , melk of yoghurt. Smaak is bepalend voor hoe je zelf dat product inneemt. Merkbaar is het wel, minder lust om jezelf vol te laden met eten na een training. Het lichaam krijgt een stoot goede voeding binnen die het kan gebruiken om te herstellen. Volle yoghurt werkt ook maar de hoeveelheid die je zal nemen is hoger dan met een Whey proteïne supplement. De lichte bananensmaak drinkt ook prettig weg. Overschrijd niet de ADH van deze proteïne. Vooral de smaak van dit product is goed te noemen en drinkt ook gewoon lekker weg.

wp_20161119_0031

Natusport Magnesium citraat

Magnesium is een product of supplement dat in de beoefening van sport en dan in de zwaardere sporten echt van belang is. Magnesium wordt niet zo makkelijk opgenomen in de vorm van een tablet. Magnesium citraat is makkelijker in opname en je krijgt meer van het gewenste supplement binnen. De werking is goed en met een lichaam wat gevoelig is voor OA kramp was het voor mij persoonlijk een fijn product. Magnesium helpt ook bij het terugdringen van vermoeidheid en geeft net dat beetje meer energie wat nodig is. Magnesium is nodig voor een goede werking van een groot aantal enzymen in de lichaamscellen en heeft een belangrijke rol in het metabolisme oftewel enzym reacties. Te veel magnesium is niet goed, overschrijd nooit de ADH.

wp_20161119_0051

Natusport sport Zeoliet

Zeoliet is een natuurlijk product dat met name in de darmen een goed gestel en rustige darmwerking opbouwt. Na enkele dagen gebruik waren mijn onrustige darmen helemaal stil. De ontgiftende werking van Zeoliet is duidelijk merkbaar na zware inspanningen. Wat merk je daar van, de ontlasting die normaal erg verschilt is nu dagen achter elkaar mooi van dezelfde zachte structuur. Merkbaar is ook dat de voedingstoffen uit je eten beter op worden genomen. Merkbaar was in mijn geval ook dat alles rustiger zijn werk deed. Is het dan een wondermiddel, nee hoor dat niet. Zeoliet is een middel wat makkelijker schadelijke stoffen verwijderd en in de darmen rust veroorzaakt wat heel erg prettig aanvoelt.Een onrustige stoelgang betekent ook een minder goede opname van voedingstoffen via de darmwand. Een fijn product om te gebruiken met een voor mij goede werking.

wp_20161119_0041

Is deze productlijn iets voor sporters ? Daar laten wij u zelf de ondervindingen van doen. De hier beschreven bevindingen zijn van ons testteam en kunnen een indicatie zijn van de werking bij anderen. Wij hebben deze productlijn getest gedurende een periode van 5 maanden, enkele keren onderbroken met twee weken om het effect te bekijken. Er was een duidelijk verschil tussen wel en niet gebruiken van deze producten. Proberen is in dit geval het beste, wat past het beste bij je prestatie patroon. In sport is het zo dat alle kleine beetjes helpen om beter te worden, vooral beter blijven is een ding. Ons heeft het in ieder geval geholpen om net dat goede gevoel te krijgen en langer vast te houden. Belangrijk is, dit kunnen we niet genoeg benadrukken. Ga niet over je Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid, te weinig is niet goed voor de werking en te veel is overdaad en die schaadt.