Nederland is goed voor de Negende plaats in de Team Relay

Een 9e plaats zullen velen denken, ja een 9e plaats en ze hebben super gereden. Als je ziet wat een wereldtoppers er in de team relay aan de start staan ! Geweldig genoten van deze helden. ( Frankrijk wint de WK Team relay, wat een toppers in 1 team. Tjechië wordt tweede en Zwitserland derde).

nummer

Michiel van der Heijden mag als eerste starten en als laatste opstellen, geen voordeel omdat je achteraan mag sluiten en je ook mag achtervolgen. Een goede performance hangt ook af van het parcours, erg verraderlijk glad en rock gardens die spiegel glad liggen. Michiel heeft zich geweerd als een pro en zo veel mogelijk goed proberen te maken. Na zijn ronde zei hij wel dat het erg benauwd was en je niet super veel zuurstof binnen kreeg. De tweede helft van zijn ronde begon het goed te draaien en heeft hij er nog enkel ingehaald.

David Nordemann als belofte tussen de andere junioren levert een voordeel op, is het genoeg of niet voor de laatste ronde. David kreeg het op zijn heupen en draaide als een duivel de pedalen rond en komt als zevende binnen. David vind het een hele mooie ronde en kan zijn surplus aan techniek en klimsnelheid hier heel goed kwijt. Tevreden over zijn optreden vandaag is wat hij er zelf van vind.

Anne Tauber, zei neemt het stokje over van David en doet dat met verve. Als zevende weg, op de eerste rock sectie nog ff vallen en met een scheef staand stuur nog naar de 5 plaats terug rijden. Sorry hoor maar dan ben je gewoon een grote madam tussen al die wereldtoppers. Met de hete adem van BV Annika Langvad in haar rug geeft ze geen krimp. Het klimmen ging echt super maar zelf zegt ze het dalen nog beter te willen doen.

david en marc

Marc Bouwmeester tenslotte, als Junior tegen al die gelouterde profs opboksen. Doe het maar even. De BeestMeester is niet voor niets zijn bijnaam. Marc heeft zich echt goed geweerd. tegen al het grote geweld is het geen schaamte om als negende te finishen. Alles heeft hij van zichzelf gegeven en het gevoel was vooral goed. Dit bied natuurlijk hoop voor morgen.

Als team hebben ze perfect geopereerd vandaag, een homogene groep mountainbikers die Nederland op de best mogelijke manier vertegenwoordigd.

Ook de entourage in de vorm van Tim Heemskerk en Gerben de Knecht doen super werk. De hele dag heb ik deze mensen zien sjouwen en helpen. Even een biker apart om hem op te peppen of een hart onder de riem te steken. Die arm om je heen als je het goed doet maar ook als het net niet goed genoeg is. Mechaniekers die alles mee sjouwen en dat met liefde doen. Dit is een stukje Nederland promotie hoor.

En ja, van dichtbij dit mee maken en verslag van doen. Wat willen we als biker in hart en nieren nog meer. Chapeau voor deze bijzonder geslaagde dag in Nove Mesto na Morave.